Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparkakkumacaronit

Päältä rapeat ja sisältä ihanan pehmeät pariisilaisleivokset maistuvat tänä vuonna piparkakulta ja valkosuklaalta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Piparkakkumacarons:

  • ½ dl vettä
  • 3 kanamunanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl hienojakoista mantelijauhoa
  • 2 ½ dl tomusokeria

VALKOSUKLAA-PIPARKAKKUTÄYTE:

  • 50 g valkosuklaata (gluteenitonta, esim. Panda)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Rouhi valkosuklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään, ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. Mausta piparkakkumausteella. Peitä kulho kelmulla, ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi tai yön yli.

2. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää sokeri. Kun sokeriliemi on noin 115-asteista, aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi. Kun sokeriliemi on 121-asteista, lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tukevaa ja jäähtynyttä.

4. Yhdistä mantelijauho ja tomusokeri. Siivilöi manteli-tomusokeriseos valkuais-sokerivaahtoon vähän kerrallaan ja varovaisesti nuolijalla samalla käännellen. Kääntele huolellisesti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita liikaa. Kaavi taikina pursotinpussiin. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille kolikon kokoisia kekoja, yhteensä noin 60 kpl. Jätä hieman leviämisvaraa. Kopauta peltiä muutama kerta, jotta leivosten pinta tasoittuu.

5. Anna leivosten levätä 30 minuuttia ennen paistoa. Paista leivospohjia 150 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna macaronien jäähtyä pellillä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

6. Vaahdota valkosuklaa-kermatäyte. Täytä kreemillä leivokset juuri ennen tarjoilua. Valmiit leivokset säilyvät noin vuorokauden jääkaapissa. Täyttämättömät leivospohjat säilyvät tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin viikon.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Hienostunut macaron maistuu monessa maussa:

valkosuklaamacaronit

Valkosuklaamacaronit

baileys-täytteiset macaron-leivokset

Baileys-täytteiset macaron-leivokset

mustaherukkamacaronit

Mustaherukkamacaronit

Ruoka.fi: Macaronit mokkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparkakkumacaronit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.