
Pistaasijäätelö
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 3 kananmunan keltuaista
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl glukoosisiirappia
- 0.5 dl vaaleaa siirappia
- 3 dl kuohukermaa
- 2 rkl kuorittuja ja hienoksi rouhittua pistaasipähkinöitä
- muutama tippa vihreää karamelliväriä
Valmistusohje
Pistaasijäätelö saa makua ja vihreää väriä jauhetuista pistaasipähkinöistä.
1. Nosta jäätelökoneen kulho tai patruuna pakastimeen vuorokausi ennen jäätelön valmistamista. Mittaa keltua isten joukkoon tuorejuusto ja siirapit. Vaahdota toisessa kulhossa ensin kuohukerma.
2. Vaahdota samoilla vatkaimilla tuorejuustoseoksen ainekset keskenään. Nostele kermavaahto keltuais-tuorejuustoseokseen nuolijalla käännellen. Värjää ja mausta seos pistaasipähkinöillä ja muutamalla tipalla karamelliväriä.
3. Kaada jäätelömassa kylmään jäätelökoneen kulhoon, ja anna koneen käydä noin 40 minuuttia. Valuta seos rasiaan ja anna pistaasijäätelön pakastua vähintään 4 tuntia tai yön yli.
4. Annostele pistaasijäätelöstä palloja jäätelökauhalla.
Kokeile myös muita ihania jäätelöreseptejä:
Kookosjäätelö
Tuorejuustojäätelö
Tyrnijäätelö
Ruoka.fi: Crema catalana -jäätelö
Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pistaasijäätelö