Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizzapannari

Ruokaisa pizzapannari on oiva tarjottava niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä pannukakussa maistuvat kreikkalaiset maut: se sopii fetan, oliivien ja paprikan ystäville. Sillä lähtee isompikin nälkä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pizzapannari

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 300 g kreikkalaista jogurttia
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g fetajuustoa

Täyte

  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 ½ rkl harissatahnaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 tl oreganoa
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 dl vettä

Pinnalle

  • 1 dl mustia oliiveja
  • ½ punainen paprika
  • 100 g fetajuustoa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • ½ dl rucolasalaattia
  • 2 rkl tuoretta minttua

Valmistusohje

Pizzapannari valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita kuivat aineet eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja, desilitra grahamjauhoja ja teelusikallinen suolaa keskenään. Lisää kolme desilitraa maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää 300 grammaa kreikkalaista jogurttia, kolme kananmunaa ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Sekoita ja anna turvota jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Valuta taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja murusta pinnalle puolet eli sata grammaa fetajuustoa. Paista 225-asteessa keskitasolla 12 minuuttia.
  3. Paahda 400 grammaa karitsan jauhelihaa öljyssä. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja lisää loput ainekset eli kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, puolitoista ruokalusikallista harissatahnaa, ruokalusikallinen fariinisokeria, kaksi teelusikallista oreganoa, kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä ja desilitra vettä. Kuumenna aineksia muutama minuutti, jotta nestettä haihtuu hieman. Nosta jäähtymään.
  4. Nosta pizzapannari uunista. Lisää päälle jauhelihaseos, desilitra oliiveja sekä puolikas viipaloitu punainen paprika. Murenna pinnalle loppu eli sata grammaa fetajuustoa. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia. Nosta pizzapannari hetkeksi jäähtymään. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja ripottele pinnalle rucolaa sekä hienonnettua minttua.

Vinkki! Tarjoa pizzapannari iltapalaksi ja syö jälkkäriksi hedelmäsalaattia.

pizzapannari

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2023.

Lue myös Anna.fi: Kasvispannari


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizzapannari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.