Reseptit
12
Kiitos

Vappu Pimiän herkullinen ja helppo pizzapannari

Pizzapannari on tehty peruspannukakkutaikinasta ja siihen on lisätty pizzasta tuttuja elementtejä kuten jauhelihaa ja kasviksia. Se maistuu koko perheelle välipalana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä

Täyte

400 g jauhelihaa
300 g tai tonnikalaa pari purkkia
300 g tai kinkkua suikaleina
suolaa ja pippuria maustamiseen
1 sipuli (puna- tai keltasipuli)
3 dl kesäkurpitsaa, sieniä ja paprikaa pilkottuna
3 tomaatteja
2 tl oreganoa
2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi ja anna turvota sen aikaa, kun valmistat täytteen.

Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Jos käytät jauhelihaa, mausta se suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi jollain muulla mausteella esimerkiksi chilillä. Jos käytät kinkkua tai tonnikalaa, ylimääräistä suolaa täytteeseen ei välttämättä tarvita.

Pilko käyttämäsi vihannekset, voit käyttää pariakin, mutta en suosittele liioittelua, sillä silloin pannarin rakenne kärsii. Itse käytän yleensä sen mitä kaapista löytyy tai usean vihanneksen jämät.

Viipaloi tomaatit.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pellille myös jauhelihaseos, pieneksi pilkotut vihannekset/sienet. Levitä pinnalle myös juustoraaste ja viimeiseksi tomaattiviipaleet ja ripottele pinnalle oregano tai pizzamauste. Paista noin 35 minuuttia.

Lue myös: Perjantai-illan parhaat herkut: Maistuisiko pizzapannari, feta-mustakaali-quesadillat tai meksikolainen nachosalaatti?

Keskustelu

Aineksista puuttuu sipuli: mitä sipulia tarvitaan? tavallista kepa-sipuliako? paljonko tarvitaan?

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän herkullinen ja helppo pizzapannari

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X