
Vappu Pimiän pizzapannari
Vappu Pimiän pizzapannari tehdään peruspannukakkutaikinasta ja siihen lisätään pizzasta tuttuja elementtejä kuten jauhelihaa ja kasviksia. Pizzapannari maistuu koko perheelle!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Vappu Pimiän Pizzapannari
- 4 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- ½ dl öljyä
Täyte
- 400 g jauhelihaa
- 300 g tai tonnikalaa pari purkkia
- 300 g tai kinkkua suikaleina
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 sipuli
- 3 dl kesäkurpitsaa, sieniä ja paprikaa pilkottuna
- 3 tomaattia
- 2 tl oreganoa
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Vappu Pimiän pizzapannari tehdään helposti näin:
1 Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi ja anna turvota sen aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Jos käytät jauhelihaa, mausta se suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi jollain muulla mausteella esimerkiksi chilillä. Jos käytät kinkkua tai tonnikalaa, ylimääräistä suolaa täytteeseen ei välttämättä tarvita.
3. Pilko käyttämäsi vihannekset, voit käyttää pariakin, mutta en suosittele liioittelua, sillä silloin pannarin rakenne kärsii. Itse käytän yleensä sen mitä kaapista löytyy tai usean vihanneksen jämät.
4. Viipaloi tomaatit.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pellille myös jauhelihaseos, pieneksi pilkotut vihannekset/sienet. Levitä pinnalle myös juustoraaste ja viimeiseksi tomaattiviipaleet ja ripottele pinnalle oregano tai pizzamauste. Paista noin 35 minuuttia.
Lue myös Anna.fi: Gratinoidut letut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappu Pimiän pizzapannari
Aineksista puuttuu sipuli: mitä sipulia tarvitaan? tavallista kepa-sipuliako? paljonko tarvitaan?
Kauan uunissa? Puoli tuntia?
Sairaan hyvää, kiitos Vappu!
Paista noin 35 minuuttia.
Kerranki voi 55v muija sanoo et ihan eka kerta. Se on viäl uunissa
Jämähti pohjasta täysin kiinni leivinpaperiin, juusto taas paloi ennen aikojaan tummaksi. Ihan ohjeen mukaan tein.