Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porobagelit

Porobagelit pitävät sisällään kylmäsavuporoa ja suolakurkkuja sekä tietysti pehmeää tuorejuustoa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Porobagelit

  • 100 g kylmäsavuporoa
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl silputtua persiljaa tai basilikaa
  • 1-2 suolakurkkua
  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita
  • 2 tl fariinisokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 6 bagelia

Valmistusohje

Porobagelit tehään helposti näin:

1. Sekoita sata grammaa savupororouhetta ja 150 grammaa maustamatonta tuorejuustoa. Lisää puoli desilitraa silputtua persiljaa tai basilikaa. Viipaloi yhdestä kahteen suolakurkkua.

2. Leikkaa kaksi sipulia ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet voissa pehmeiksi, lisää kaksi teelusikallista fariinisokeria ja jatka paistamista muutamia minuutteja. Mausta 1/4 teelusikallisella suolaa ja anna jäähtyä hetki.

3. Halkaise kuusi bagelia ja täytä porobagelit tuorejuusto-poroseoksella, makealla sipulilla ja suolakurkkuviipaleilla.

Vinkki! Leivo itse bagelit – kurkkaa helppo ohje tästä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2022.

Lue myös: Paras bagel eli vesirinkeli valmistuu helposti – näillä vinkeillä leivot parhaat bagelit!

Lue myös Anna.fi: Bagelit ja sitruunamarinoitu graavilohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porobagelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.