Portteri-sabayon
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 3 kpl 3 keltuaista
- 1.3 dl sokeria
- 1 dl tummaa olutta
- 4 dl vadelmia
- 3 kpl kiiviä
- 0.5 dl keksinmuruja
Valmistusohje
- Vatkaa keltuaiset vaahdoksi pyöreäpohjaisessa kulhossa. Vatkaa sokeri mukaan pienissä erissä. Jatka vatkaamista ja lisää olutmukaan ohuena nauhana.
- Kuumenna vaahtoa mikroaaltouunissa minuutti. Sekoita kevyesti ja kuumenna mikrossa vielä 20-30 sekuntia. Sekoita ja kuumenna vielä puoli minuuttia. Tarjoa marjojen ja keksimurujen kanssa. Vaahdon voi valmistaa myös liedellä vesihauteessa. Jos haluat vaahdosta kuohkeampaa, sekoita siihen kovaksi vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Portteri-sabayon