Reseptit
yli 60 min
6

Possupata

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1 kg porsaanlapaa luulla
1 rkl öljyä ja voita
suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rkl tomaattipyreetä
10 pikkusipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
300 g lanttua
1 laakerinlehti
tuoretta timjamia
5-7 maustepippuria
2 lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
8-9 dl vettä

Valmistusohje

1. Paloittele liha luun ympäriltä
reiluiksi kuutioiksi. Kuumenna
paistinpannu ja ruskista lihapaloja
öljy-voiseoksessa, kunnes ne
saavat kauniin värin. Ruskista
myös luu. Mausta suolalla, pippurilla
ja tomaattipyreellä. Siirrä lihat
ja luu pataan.

2. Liota pikkusipuleita ensin
kuumassa vedessä 10 minuuttia,
niin kuoriminen sujuu helposti.
Kuori ja lohko valkosipulinkynnet.
Kuori ja leikkaa porkkanat ja
lanttu reiluiksi paloiksi ja lisää
pataan. Lisää laakerinlehti,
timjamin oksat, mauste pippurit,
murennetut liemikuutiot ja
nestettä niin, että lihat juuri
peittyvät.

3. Anna padan hautua 150-
asteisessa uunissa pari tuntia.
Tarkista maku ja lisää mausteita
tarvittaessa. Tarjoa keitettyjen
perunoiden tai täysjyväriisin
kanssa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Possupata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X