Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pullainen mansikka-raparperikehrä

Mökkiläisen pullaherkku syntyy pikaviinerimäisestä pullataikinasta sekä kesän marjoista ja raparperista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

TAIKINA

  • 150 g voita
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl kylmää maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 kananmunaa

täyte

  • 2 raparperinvartta
  • 3 dl mansikoita
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

pinnalle

  • 2 dl tomusokeria
  • 2-3 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Valmista ensin kakun marjatäyte. Huuhtele ja pilko raparperit. Perkaa ja pilko mansikat. Lisää ainekset kattilaan sokerin kanssa. Kiehauta aineksia vain niin, että ne mehustuvat ja jäävät napakan pehmeiksi. Jäähdytä.

2. Nypi kylmä voi ja jauhot keskenään murumaiseksi. Lisää sokeri. Murenna ja liota hiiva kylmään maitoon, ja kaa­da seos jauhojen joukkoon. Lisää mu­nat taikinaan yksi kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

3. Kauli kohottamaton taikina jauho­tetulla pöydällä suorakaiteen muotoi­seksi, ohueksi levyksi.

4. Vatkaa täytteen pehmeä voi, to­musokeri ja vaniljasokeri vaahdok­si. Levitä rasvaseos taikinalevylle ja levitä päälle jäähtyneet, kiehautetut marjat. Kääri taikina pituussuunnassa rullalle.

5. Leikkaa rullasta yhdeksän paksua viipaletta ja nosta ne leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 cm) leikkauspinta ylöspäin. Anna kakun kohota huoneenlämmössä 1,5 tunnin ajan.

6. Paista uunin keskitasolla 175 as­teessa noin 35 minuuttia.

7. Nosta jäähtymään ritilän päälle. Irrota kakku vuosta täysin jäähtynee­nä. Sekoita tomusokerista ja sitruu­namehusta paksuhko kuorrute. Valu­ta kuorrute raidoiksi kakun päälle ja viimeistele tomusokerilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 14/17.

Lisää kesäisiä pullia:

raparperipitko

Raparperipitko

mustikkaboston

Mustikkaboston

mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka pullataikinasta

Ruoka.fi: Mansikkaboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullainen mansikka-raparperikehrä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.