Mökkiläisen pullaherkku syntyy pikaviinerimäisestä pullataikinasta sekä kesän marjoista ja raparperista.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16 annosta
Kasvis
Ainekset
TAIKINA
150 g
voita
7 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 dl
kylmää maitoa
50 g
hiivaa
2
kananmunaa
täyte
2
raparperinvartta
3 dl
mansikoita
1 rkl
sokeria
100 g
pehmeää voita
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
pinnalle
2 dl
tomusokeria
2-3 tl
sitruunamehua
Valmistusohje
1. Valmista ensin kakun marjatäyte. Huuhtele ja pilko raparperit. Perkaa ja pilko mansikat. Lisää ainekset kattilaan sokerin kanssa. Kiehauta aineksia vain niin, että ne mehustuvat ja jäävät napakan pehmeiksi. Jäähdytä.
2. Nypi kylmä voi ja jauhot keskenään murumaiseksi. Lisää sokeri. Murenna ja liota hiiva kylmään maitoon, ja kaada seos jauhojen joukkoon. Lisää munat taikinaan yksi kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
4. Vatkaa täytteen pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä rasvaseos taikinalevylle ja levitä päälle jäähtyneet, kiehautetut marjat. Kääri taikina pituussuunnassa rullalle.
5. Leikkaa rullasta yhdeksän paksua viipaletta ja nosta ne leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 cm) leikkauspinta ylöspäin. Anna kakun kohota huoneenlämmössä 1,5 tunnin ajan.
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.
7. Nosta jäähtymään ritilän päälle. Irrota kakku vuosta täysin jäähtyneenä. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko kuorrute. Valuta kuorrute raidoiksi kakun päälle ja viimeistele tomusokerilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pullainen mansikka-raparperikehrä