Punaherukkakuivakakku
Punaherukka-kuivakakku on pumpulinpehmeä ja kermaisen vaalea marjainen kahvikakku, jota haukkaa mielellään palan jos toisenkin puutarhahommien lomassa tai tarjoaa vieraille.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Punaherukka-kuivakakku
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 250 g ricottajuustoa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 sitruunan raastettu kuori
- ½ dl sitruunamehua
- 3 dl punaherukoita
Voitelu
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 rkl mannasuurimoita
Pinnalle
- 1 rkl tomusokeria
- ½ dl punaherukoita
Valmistusohje
Punaherukka-kuivakakku leivotaan helposti näin:
- Vaahdota 200 grammaa voita tai margariinia sekä kaksi desilitraa sokeria. Lisää kolme kanamunaa yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää 250 grammaa ricottajuustoa sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet eli 4 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, 1 1/2 teelusikallista leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa. Mausta seos kahdella huolella pestyjen sitruunoiden kuoriraasteella ja puolikkaalla desilitralla sitruunamehua. Riivi lopuksi joukkoon kolme desilitraa punaherukoita. Nostele ainekset huolella sekaisin.
- Voitele ja leivitä mannasuurimoilla noin 1,8 l kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunin keskitasossa 50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
- Anna kakun jäähtyä ritilän päällä ennen vuoasta irrottamista. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle kunnon kerros tomusokeria ennen tarjolle laittoa. Koristele punaherukka-kuivakakku punaherukan tertuilla.
Lue myös: Punaherukka-valkosuklaakakku
Lue myös Anna.fi: Herukka-kookospiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukkakuivakakku
Miksi ricotta-juustoa eikä jotain kotimaista?? Muuten kokeilemisen arvoinen ohje,punaherukka on loistava raaka-aine.
Tuo juusto torppasi minunkin kokeilemisen. Jotain vaihtoehtoja olisi kiva saada.