Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-lakritsiwhoopiet

Punajuurisose tuo mukavan säväyksen trendikkäisiin whoopie-leivoksiin, jotka täytetään lakritsinmakuisella tuorejuustotäytteellä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl punajuurisosetta
  • ½ dl maitoa

Täyte

  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl lakritsijauhetta (Urtekram)

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon punajuurisose ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaavi seos nuolijalla pursotinpussiin.

2. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille reilun ruokalusikan kokoisia nokareita. Jätä väleihin hieman leviämisvaraa. Tasoita pinnat kostutetulla sormilla tasaisemmiksi. 3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12 minuuttia. Nosta leivospohjat jäähtymään pellin kanssa ritilälle.

4. Notkista kulhossa tuorejuusto. Mausta tomusokerilla ja lakritsijauheella. Levitä nokare täytettä keksin alapinnalle ja paina päälle toinen keksi.

Lisää helpostusta makeanhimoon: Nutella-suklaakeksit Mustaherukka-macaronit Mausteiset keksit Ruoka.fi: Rocky road


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-lakritsiwhoopiet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.