Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurigraavattu lohi

Punajuurigraavattu lohi saa hurmaavan värin raastetusta punajuuresta. Kaunis, purppuranpunainen leipä sopii juhlapöytään sellaisenaan tai leivän päälle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punajuurigraavattu lohi

  • 300 g kirjolohta
  • 2 tl merisuolaa myllystä
  • ½ tl valkopippuria myllystä
  • 400 g raakoja punajuuria

Valmistusohje

Punajuurigraavattu lohi tehdään helposti näin:

  1. Mausta 300 grammaa nahatonta kirjolohifileetä molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Myllystä jauhamalla saat tasaisemman lopputuloksen. Tarvitset yhteensä kaksi teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista valkopippuria.
  2. Raasta 400 grammaa raakoja punajuuria karkealla raastimen terällä.
  3. Asettele puolet punajuuriraasteesta laakean lautasen pohjalle. Aseta lohi päälle ja levitä loput punajuuresta lohen päälle. Kääri lautanen tiukasti kelmuun.
  4. Aseta päälle paino ja nosta jääkaappiin. Graavaa noin vuorokauden ajan.
  5. Leikkaa punajuurigraavattu lohi viipaleiksi ja tarjoa sellaisenaan tai leivän päällä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.

Lue myös: Kalan graavaus – näin onnistut

Lue myös Anna.fi:  Punaherukkagraavattua lohta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurigraavattu lohi

1

555

29mx0umi

555

Sinun täytyy kommentoidaksesi.