Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurimousse

Punajuurimousse sopii juhlapöytään sellaisenaan tai vaikka blinien kaveriksi. Ohje on vegaaninen, kun vaihdat hunajan vaahterasiirappiin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Punajuurimousse

  • 300 g keitettyjä punajuuria
  • 3 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
  • ½ tl raastettua sitruunan tai limetin kuorta
  • 1 tl hunajaa

Lisäksi

  • 1 dl ruokafraichea
  • 3 tillinoksaa

Valmistusohje

Punajuurimousse valmistuu helposti näin:

1. Keitä 300 grammaa punajuuria kypsiksi tai osta valmiiksi keitettyjä punajuuria. Pilko jäähtyneet punajuuret.

2. Laita tehosekoittimeen kaikki ainekset eli keitetyt punajuuret, kolme ruokalusikallista vaaleaa misotahnaa, teelusikallinen suolaa, ruokalusikallinen riisiviinietikkaa, ruokalusikallinen sitruunan tai limetin mehua, puoli teelusikallista raastettua limetin- tai sitruunankuorta sekä teelusikallinen hunajaa ja surauta sileäksi mousseksi.

3. Lusikoi punajuurimousse tarjoiluastiaan ja koristele desilitralla ruokafraichea ja kolmella tillinoksalla.

Vinkki! Tarjoa punajuurimousse pikablinien ja porkkalan kera.

punajuurimousse

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Punajuuri-fetatahna


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurimousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.