
Punajuurimousse
Punajuurimousse sopii juhlapöytään sellaisenaan tai vaikka blinien kaveriksi. Ohje on vegaaninen, kun vaihdat hunajan vaahterasiirappiin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Punajuurimousse
- 300 g keitettyjä punajuuria
- 3 rkl vaaleaa misotahnaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
- ½ tl raastettua sitruunan tai limetin kuorta
- 1 tl hunajaa
Lisäksi
- 1 dl ruokafraichea
- 3 tillinoksaa
Valmistusohje
Punajuurimousse valmistuu helposti näin:
1. Keitä 300 grammaa punajuuria kypsiksi tai osta valmiiksi keitettyjä punajuuria. Pilko jäähtyneet punajuuret.
2. Laita tehosekoittimeen kaikki ainekset eli keitetyt punajuuret, kolme ruokalusikallista vaaleaa misotahnaa, teelusikallinen suolaa, ruokalusikallinen riisiviinietikkaa, ruokalusikallinen sitruunan tai limetin mehua, puoli teelusikallista raastettua limetin- tai sitruunankuorta sekä teelusikallinen hunajaa ja surauta sileäksi mousseksi.
3. Lusikoi punajuurimousse tarjoiluastiaan ja koristele desilitralla ruokafraichea ja kolmella tillinoksalla.
Vinkki! Tarjoa punajuurimousse pikablinien ja porkkalan kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Punajuuri-fetatahna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurimousse