Reseptit
yli 60 min
10

Punajuurihummus

Punajuurihummuksella päällystetyt leivät sopivat kevätjulien noutopöytään. Voit laittaa tahnat kulhoihin ja jokainen voi itse sipaista tahnaa tuoreelle leivälle tai tee leivät valmiiksi juuri ennen vieraiden tuloa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 punajuuri
4 dl kikherneitä
3 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
1/2-1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
(vettä)

Valmistusohje

1. Kuori ja keitä punajuuri kuorineen kypsäksi. Jäähdytä, kuori ja leikkaa pienemmäksi.

2. Laita kaikki ainekset tehosekoitti- meen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Kokeile myös näitä hummuksia:

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

maa-artisokkahummus

Maa-artisokkahummus

korianterihummus

Korianterihummus

Anna.fi: Vihreä hummus

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuurihummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X