Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuritahna

Erilaiset tahnat ja dipit maistuvat juhlien buffetpöydässä. Paahdetuista punajuurista surautettu tahna saa jujua lähi-idän mausteista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Punajuuritahna:

  • 2 kg punajuuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl sumakkimaustetta
  • 2 tl suolaa

Koristeluun:

  • 4 rkl hasselpähkinöitä
  • 100 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

Punajuuritahna valmistuu helposti näin:

1. Paahda 2 kg punajuuria 225 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä vähän ja kuori ne.

2. Pilko jäähtyneet punajuuret suoraan tehosekoittimen kulhoon, lisää sinne myös 4 valkosipulinkynttä ja 1 punainen chili. Käynnistä kone. Lisää koneen käydessä 1 1/2 dl oliiviöljyä ohuena nauhana. Lusikoi tahna sekoituskulhoon ja lisää joukkoon 1 dl turkkilaista jogurttia, 2 rkl hunajaa, 2 tl sumakkia ja 2 tl suolaa. Sekoita. Anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavan päivään.

3. Paahda 4 rkl hasselpähkinöitä kuivalla pannulla ja murskaa niitä vähän. Koristele punajuuritahna ja murusta päälle 100 g vuohenjuustoa juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Vinkki: Tarjoa punajuuritahna esimerkiksi vastaleivottujen punajuurisämpylöiden tai pitaleipien kanssa.

Lue myös Anna.fi: Punajuuri rakastaa yrttejä ja suolaisia juustoja – paahda uunissa, leivo piirakkaan tai soseuta keitoksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuritahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.