Reseptit
yli 60 min
20

Punajuuritahna

Erilaiset tahnat ja dipit maistuvat juhlien buffetpöydässä. Paahdetuista punajuurista surautettu tahna saa jujua lähi-idän mausteista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punajuuritahna:

2 kg punajuuria
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl hunajaa
2 tl sumakkimaustetta
2 tl suolaa

Koristeluun:

4 rkl hasselpähkinöitä
100 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Paahda 2 kg punajuuria 225 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä vähän ja kuori ne.

2. Pilko jäähtyneet punajuuret suoraan tehosekoittimen kulhoon, lisää sinne myös 4 valkosipulinkynttä ja 1 punainen chili. Käynnistä kone. Lisää koneen käydessä 1 1/2 dl oliiviöljyä ohuena nauhana. Lusikoi tahna sekoituskulhoon ja lisää joukkoon 1 dl turkkilaista jogurttia, 2 rkl hunajaa, 2 tl sumakkia ja 2 tl suolaa. Sekoita. Anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavan päivään.

3. Paahda 4 rkl hasselpähkinöitä kuivalla pannulla ja murskaa niitä vähän. Koristele tahna ja murusta päälle 100 g vuohenjuustoa juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Lue myös: Punajuuri värittää arkiruoat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuuritahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X