Punajuuritahna
Erilaiset tahnat ja dipit maistuvat juhlien buffetpöydässä. Paahdetuista punajuurista surautettu tahna saa jujua lähi-idän mausteista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Punajuuritahna:
- 2 kg punajuuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl sumakkimaustetta
- 2 tl suolaa
Koristeluun:
- 4 rkl hasselpähkinöitä
- 100 g vuohenjuustoa
Valmistusohje
Punajuuritahna valmistuu helposti näin:
1. Paahda 2 kg punajuuria 225 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä vähän ja kuori ne.
2. Pilko jäähtyneet punajuuret suoraan tehosekoittimen kulhoon, lisää sinne myös 4 valkosipulinkynttä ja 1 punainen chili. Käynnistä kone. Lisää koneen käydessä 1 1/2 dl oliiviöljyä ohuena nauhana. Lusikoi tahna sekoituskulhoon ja lisää joukkoon 1 dl turkkilaista jogurttia, 2 rkl hunajaa, 2 tl sumakkia ja 2 tl suolaa. Sekoita. Anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavan päivään.
3. Paahda 4 rkl hasselpähkinöitä kuivalla pannulla ja murskaa niitä vähän. Koristele punajuuritahna ja murusta päälle 100 g vuohenjuustoa juuri ennen tarjoilua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.
Vinkki: Tarjoa punajuuritahna esimerkiksi vastaleivottujen punajuurisämpylöiden tai pitaleipien kanssa.
Lue myös Anna.fi: Punajuuri rakastaa yrttejä ja suolaisia juustoja – paahda uunissa, leivo piirakkaan tai soseuta keitoksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuritahna