Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Paahdettu punajuurihummus

Punajuurihummusta voi tarjoilla pikkujouluissa, mutta se sopii alkupalapöytään myös jouluna. Tarjoile lisänä tuoretta leipää tai voitaikinatikkuja, joita voi dipata pehmeään tahnaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdettu punajuurihummus:

400 g punajuuria
300 g kypsiä säilykekikherneitä
3 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
2 rkl sitruunamehua
1/4 tl juustokuminaa
1/2 tl valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
vettä

Koristeeksi:

saksanpähkinöitä
maustamatonta jogurttia
punajuuren versoja (esim. Mimis Kotipellon puutarha tai itse kasvatettuja)

Lisukkeeksi:

500 g voitaikinaa
mallasmurua

Valmistusohje

1. Aloita hummuksen valmistus paahtamalla punajuuria kuorineen 180 asteessa noin tunnin ajan. Kuori jäähtyneinä.

2. Pilko punajuuret ja sekoita ne yhdessä muiden ainesten kanssa tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää tarpeen mukaan vettä, jotta tahnasta tulee sopivan paksuista. Koristele rouhitulla pähkinällä, jogurtilla ja versoilla.

3. Sulata voitaikinalevyt ja kauli niitä vähän ohuemmiksi. Ripottele päälle mallasmurua ja leikkaa levyt pitkulaisiksi. Kieritä pitkät voitaikinapalat kierteelle ja paista leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Tarjoile hummustahnan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Hummus on todellinen moniottelija:

vegetahnat

Punajuurihummus

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

punajuurihummus

Avokadoleipä punajuurihummuksella

Anna.fi: Hummus – kikhernetahna

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu punajuurihummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X