Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu punajuurihummus

Punajuurihummusta voi tarjoilla pikkujouluissa, mutta se sopii alkupalapöytään myös jouluna. Tarjoile lisänä tuoretta leipää tai voitaikinatikkuja, joita voi dipata pehmeään tahnaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Paahdettu punajuurihummus:

  • 400 g punajuuria
  • 300 g kypsiä säilykekikherneitä
  • 3 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ½ tl valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • vettä

Koristeeksi:

  • saksanpähkinöitä
  • maustamatonta jogurttia
  • punajuuren versoja (esim. Mimis Kotipellon puutarha tai itse kasvatettuja)

Lisukkeeksi:

  • 500 g voitaikinaa
  • mallasmurua

Valmistusohje

Paahdettu punajuurihummus tehdään helposti näin:

1. Aloita hummuksen valmistus paahtamalla punajuuria kuorineen 180 asteessa noin tunnin ajan. Kuori jäähtyneinä.

2. Pilko punajuuret ja sekoita ne yhdessä muiden ainesten kanssa tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää tarpeen mukaan vettä, jotta tahnasta tulee sopivan paksuista. Koristele rouhitulla pähkinällä, jogurtilla ja versoilla.

3. Sulata voitaikinalevyt ja kauli niitä vähän ohuemmiksi. Ripottele päälle mallasmurua ja leikkaa levyt pitkulaisiksi. Kieritä pitkät voitaikinapalat kierteelle ja paista leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Tarjoile hummustahnan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Hummus on todellinen moniottelija:

vegetahnat

Punajuurihummus

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

punajuurihummus

Avokadoleipä punajuurihummuksella

Anna.fi: Hummus – kikhernetahna

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu punajuurihummus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.