
Paahdettu punajuurihummus
Punajuurihummusta voi tarjoilla pikkujouluissa, mutta se sopii alkupalapöytään myös jouluna. Tarjoile lisänä tuoretta leipää tai voitaikinatikkuja, joita voi dipata pehmeään tahnaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Paahdettu punajuurihummus:
- 400 g punajuuria
- 300 g kypsiä säilykekikherneitä
- 3 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- ¼ tl juustokuminaa
- ½ tl valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- 1 tl hunajaa
- vettä
Koristeeksi:
- saksanpähkinöitä
- maustamatonta jogurttia
- punajuuren versoja (esim. Mimis Kotipellon puutarha tai itse kasvatettuja)
Lisukkeeksi:
- 500 g voitaikinaa
- mallasmurua
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu punajuurihummus