Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurivärjätyt kananmunat, parmankinkkusalaatti ja dijonkastike

Punajuurten etikkaliemi värjää keitetyt munat kauniisti eikä anna juuri makua. Voit myös täyttää munat erilaisilla mauilla ja tarjota alkupalaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punajuurivärjätyt munat:

  • 6 luomukananmunaa
  • 1 ½ dl punajuurien säilöntälientä
  • sormisuolaa

Salaattiin:

  • 1 ruukku romainesalaattia
  • ½ ps babypinaattia
  • 100 g parmankinkkua
  • 1 rasia (250 g) keltaisia kirsikkatomaatteja
  • ½ kurkku
  • 2 avokadoa

Dijonkastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl hunaja-dijoninsinappia
  • 2 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • ¼-½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Keitä 6 kananmunaa 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Kuori jäähtyneet munat.

2. Laita kananmunat marinoitumaan suljettavassa muovipussissa 1 1/2 desilitraan punajuurien etikkalientä noin 3 tunniksi jääkaappiin. Kääntele pussia välillä.

3. Halkaise marinoituneet kananmunat pitkittäin. Ripottele leikkuupinnoille hieman suolaa.

4. Tee ensin kastike. Sekoita keskenään 2 dl turkkilaista jogurttia, 1 rkl hunaja-dijoninsinappia, 2 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa, 1/4-1/2 tl suolaa, 1/2 tl mustapippuria ja 1 rkl hienonnettua ruohosipulia ja laita kastike kylmään maustumaan.

5. Pese yhden ruukullinen romainesalaatin lehtiä ja kuivaa hyvin. Laita ne ja puoli pussia babypinaatin lehtiä laakean vadin pohjalle. Lisää päälle 100 g parmankinkkua.

6. Pese 1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja ja viipaloi. Pese puolikas kurkku ja viipaloi siitä juustohöylällä pitkiä suikaleita. Halkaise 2 avakadoa, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Purista päälle hiukan sitruunamehua ja viipaloi.

7. Lisää tomaatit, kurkut ja avokadot salaatin joukkoon. Lisää lopuksi munan puolikkaat. Tarjoa dijonkastikkeen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurivärjätyt kananmunat, parmankinkkusalaatti ja dijonkastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.