Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nakkimunakas

Nakkimunakas on koko perheen helppo lounasruoka. Se valmistuu uunivuoassa nakeista, pakastepavuista ja munista. Raikkautta antavat kirsikkatomaatit.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nakkimunakas

  • 100 g pakastepapuja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 300 g prinssinakkeja
  • 8 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 10 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

Nakkimunakas valmistuu helposti näin:

  1. Valuta sata grammaa jäisiä pakastepapuja kuumalle paistinpannulle ja lisää joukkoon puoli desilitraa vettä. Keitä papuja pannulla, kunnes kaikki vesi on höyrystynyt pois ja pavut alkavat saada hieman väriä. Kaada joukkoon teelusikallinen öljystä. Pikapaista pavut ja nosta pannu syrjään odottamaan. Öljyä matala uunivuoka lopulla öljyllä ja valuta pavut vuokaan.
  2. Paista 300 grammaa prinssinakkeja samalla pannulla ja nosta vuokaan. Ota kahdeksan kananmunaa. Riko munien rakenne kevyesti. Lisää joukkoon neljä desilitraa maitoa, teelusikallinen suolaa ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria ja sekoita tasaiseksi. Kaada munakasmassa uunivuokaan.
  3. Paista munakasta 200 asteessa ensin 15 minuuttia. Pese ja lohko kymmenen kirsikkatomaattia ja ripottele ne hieman hyytyneen munakkaan pinnalle. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Voit loppuvaiheessa kääntää grillivastukset hetkeksi päälle, jotta nakkimunakas saa enemmän väriä pintaan.

Vinkki! Tarjoa nakkimunakas lounaaksi kuituisten sämpylöiden kera.

nakkimunakas

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.

Lue myös Anna.fi: Kinkku-juusto-munakasrulla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nakkimunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.