Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kananmunacurry

Kananmunacurry on hauska ja herkullinen arkiruoka, joka syntyy pikapikaa edellisen päivän linssikeiton tähteistä. Maukasta kastikepohjaa voi rikastuttaa kermalorauksella tai kookosmaidolla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Kananmunacurry

  • 3 dl linssikeittoa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl kermaa, kookosmaitoa tai maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g pakasteherneitä
  • 2 tomaattia
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta

Lisäksi

  • 3 dl keitettyä riisiä
  • 1 dl tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kananmunacurry valmistuu helposti näin:

  1. Kuumenna linssikeitto veden ja kermalorauksen kanssa kattilassa. Soseuta keitto sauvasekoittimella lähes tulkoon tasaiseksi.
  2. Lisää kastikkeeseen pakasteherneet ja paloitellut tomaatit. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  3. Kuori keitetyt munat. Kuumenna pannulla öljy ja mausteet ja kääntele munia pannulla, kunnes ne ovat joka puolelta maustuneet. Nosta lämpimät kanamunat kastikkeeseen ja tarjoa riisin kera. Koristele kananmunacurry korianterilla tai lehtipersiljalla.

Vinkki! Kananmunacurry syntyy tähteistä. Valmista ensin kattilallinen punaista linssikeittoa.

kananmunacurry
Kananmunacurry tehdään linssikeiton rippeistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.

Lue myös Anna.fi: Malesialainen munacurry


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kananmunacurry

Sinun täytyy kommentoidaksesi.