Kananmunacurry
Kananmunacurry on hauska ja herkullinen arkiruoka, joka syntyy pikapikaa edellisen päivän linssikeiton tähteistä. Maukasta kastikepohjaa voi rikastuttaa kermalorauksella tai kookosmaidolla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kananmunacurry
- 3 dl linssikeittoa
- 1 dl vettä
- ½ dl kermaa, kookosmaitoa tai maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g pakasteherneitä
- 2 tomaattia
- 4 keitettyä kananmunaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl paprikajauhetta
Lisäksi
- 3 dl keitettyä riisiä
- 1 dl tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
Valmistusohje
Kananmunacurry valmistuu helposti näin:
- Kuumenna linssikeitto veden ja kermalorauksen kanssa kattilassa. Soseuta keitto sauvasekoittimella lähes tulkoon tasaiseksi.
- Lisää kastikkeeseen pakasteherneet ja paloitellut tomaatit. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Kuori keitetyt munat. Kuumenna pannulla öljy ja mausteet ja kääntele munia pannulla, kunnes ne ovat joka puolelta maustuneet. Nosta lämpimät kanamunat kastikkeeseen ja tarjoa riisin kera. Koristele kananmunacurry korianterilla tai lehtipersiljalla.
Vinkki! Kananmunacurry syntyy tähteistä. Valmista ensin kattilallinen punaista linssikeittoa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.
Lue myös Anna.fi: Malesialainen munacurry
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kananmunacurry