Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkumunakas

Kinkkumunakas kätkee sisäänsä kinkkua, paprikaa ja yrttejä. Munakas paistetaan pellillä tai uunivuoassa. Jämät voi syödä leivän päältä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kinkkumunakas

  • 10 kananmunaa
  • 2 dl kermaa, maitoa tai vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 punainen paprika
  • 100 g kinkkusuikaleita
  • 50 g emmentaalijuustoraastetta
  • ½ dl hienonnettua basilikaa tai lehtipersiljaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kinkkumunakas valmistuu helposti näin:

  1. Riko kymmenen kananmunaa kulhoon ja lisää joukkoon kaksi desilitraa kermaa, maitoa tai vettä sekä teelusikallinen suolaa. Sekoita tasaiseksi. Pilko punainen paprika pieniksi. Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Ripottele pinnalle paprikat, sata grammaa kinkkusuikaleita, 50 grammaa emmentaalijuustoraastetta ja puoli desilitraa hienonnettua basilikaa tai lehtipersiljaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit loppuvaiheessa kääntää grillivastukset hetkeksi päälle, jotta saat pintaan enemmän väriä.
  3. Rouhaise valmiin munakkaan pinnalle puoli teelusikallista mustapippuria ja leikkaa kinkkumunakas annospaloiksi.

Vinkki! Tarjoa kinkkumunakas lounaaksi tai välipalaksi kuituisten säpyläiden kera.

kinkkumunakas

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.

Lue myös Anna.fi: Peruna-lohiuunimunakas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkumunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.