Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Puolukkagraavattu siika

Puolukkagraavattu siika on maukas juhlaruoka tyylikkäällä twistillä. Tarjoa kala alkuruokana saaristolaisleivän kanssa tai osana joulun kalapöytää.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Puolukkagraavattu siika:

500 g siikafileetä
1 rkl karkeaa suolaa
1 tl sokeria
rouhittua valkopippuria myllystä
2 dl puolukkasurvosta

Koristeeksi:

ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Mausta kalafileet seoksella. Peitä kalafileet puolukkasurvoksella. Aseta fileet lihapuoli vastakkain. Jos käytössä on yksi iso filee, puolita se ja aseta palat vastakkain. Kääri kala kelmuun tai leivinpaperiin ja anna sen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

2. Ota kala kylmästä, rapsuta puolukkasurvos pinnalta ja leikkaa fileet ohuen ohuiksi viipaleiksi. Korista ruohosipulisilpulla. Tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Valmistusaika 5 minuuttia, suolautumisaika 10h

Kokeile myös muita jouluisia herkkuja:

Joulu alkupalat

Limelohitartar
Marinoidut katkaravut
Video: Joulun paras graavilohi – näin sen teet
Anna.fi: Graavikuhaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukkagraavattu siika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X