
Puolukkamoussekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 250 g kaurakeksejä
- 85 g Daim-makeisrakeita
- 100 g sulatettua voita
Mousse
- 150 g ranskankermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vaahdotettua kuohukermaa
- 200 g puolukoita
- 1 dl kinuskikastiketta
- 1 prk (200 g) rahkaa
- 6 liivatelehteä
- tilkka vettä tai puolukkamehua
koristeeksi
- vatkattua vispikermaa
- puolukoita
- Daim-makeisrakeita
Valmistusohje
Puolukkamoussekakku on hurmaava yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Nekkuiset Daim-makeiset ja kinuskikastike antavat happamalle puolukalle herkullisen vastaparin.
1. Murskaa keksit ja Daim-rakeet tehosekoittimessa. Sekoita kuuma voisula muruihin. Painele muruseos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
2. Vatkaa ranskankermaa ja fariini sokeria muutama minuutti. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen vatkattu kerma sekä rahka. Kääntele survotut puolukat ja kinuskikastike joukkoon. Säästä pari ruokalusikallista puolukoita kakun koristeluun.
3. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä tai puolukkamehua. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten moussen sekaan. Kaada mousse pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
4. Koristele hyytynyt puolukkamoussekakku pursotetulla vispikermavaahdolla sekä rouhituilla Daim-rakeilla ja puolukoilla.
Resepti: Eva Paukkeri, Sipoo
Kokeile myös muita puolukkaisia kakkureseptejä:
Puolukka-kinuskikakku
Puolukka-kookoskakku
Puolukka-juustokakku
Ruoka.fi: Kevennetty puolukka-juustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkamoussekakku