Puurorieskat
Puurorieskat ovat ihana välipala, jotka on helppo ja nopea valmistaa kaurapuuron jämistä. Rieskat ovat parhaimman makuisia vasta paistettuina voin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Kevyt
- Munaton
Ainekset
Puurorieskat
- 3 dl kaurapuuroa
- 1 dl kermaviiliä tai maitorahkaa
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Katso videolta, miten puurorieska valmistetaan:
Puurorieskat leivotaan helposti näin:
- Sekoita kaurapuuro, kermaviili ja suola tasaiseksi.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita.
- Ripottele kourallinen vehnäjauhoja uunipellin päälle leivinpaperille. Nosta lusikalla kuusi nokaretta taikinaa leivinpaperin päälle. Ripottele nokareiden päälle vehnäjauhoja ja painele nokareet litteiksi sormenpäillä.
- Pistele rieskojen pintaan haarukalla reikiä.
- Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nauti puurorieskat lämpiminä voin kanssa.
Vinkki! Puurorieska on mitä parhainta hävikkiruokaa. Säästä aamulta yli jäänyt puuro, ja valmista siitä herkulliset puurorieskat iltapalaksi.
Lue myös Anna.fi: Tattari-perunarieskat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puurorieskat