Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puurorieskat

Puurorieskat ovat ihana välipala, jotka on helppo ja nopea valmistaa kaurapuuron jämistä. Rieskat ovat parhaimman makuisia vasta paistettuina voin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Puurorieskat

  • 3 dl kaurapuuroa
  • 1 dl kermaviiliä tai maitorahkaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Katso videolta, miten puurorieska valmistetaan:

Puurorieskat leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita kaurapuuro, kermaviili ja suola tasaiseksi.
  2. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita.
  3. Ripottele kourallinen vehnäjauhoja uunipellin päälle leivinpaperille. Nosta lusikalla kuusi nokaretta taikinaa leivinpaperin päälle. Ripottele nokareiden päälle vehnäjauhoja ja painele nokareet litteiksi sormenpäillä.
  4. Pistele rieskojen pintaan haarukalla reikiä.
  5. Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nauti puurorieskat lämpiminä voin kanssa.

Vinkki! Puurorieska on mitä parhainta hävikkiruokaa. Säästä aamulta yli jäänyt puuro, ja valmista siitä herkulliset puurorieskat iltapalaksi.

Puurorieska
Puurorieskat maistuvat voin tai muun levitteen kanssa. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Tattari-perunarieskat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puurorieskat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.