raclette
Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Raclette

Raclette on rento seurusteluruoka, jossa juustot sula­tetaan pienillä pannuilla ja tarjotaan pikku herkkujen ja rapeakuorisen leivän kera. Ruoan nimi on peräisin kaapimista tar­koittavasta rans­kan kielen racler­-verbistä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raclette

1 kg raclette- tai muuta rasvaista juustoa
200 g keitettyjä pieniä ja kiinteitä perunoita
1 dl hillosipuleita tai isoja kapriksia
1 dl pieniä maustekurkkuja
8 ilmakuivattua kinkkuviipaletta
200 g tuoremakkaroita tai salamia
100 g viipaloituja kasviksia (esimerkiksi paprikaa, sipulia)
100 g kirsikkatomaatteja
1 maalaisleipä tai patonki

Mausteeksi

1-2 tl rouhittua mustapippuria

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raclette

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X