Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raclette

Raclette on rento seurusteluruoka, jossa juustot sula­tetaan pienillä pannuilla ja tarjotaan pikku herkkujen ja rapeakuorisen leivän kera. Ruoan nimi on peräisin kaapimista tar­koittavasta rans­kan kielen racler­-verbistä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Raclette

  • 1 kg raclette- tai muuta rasvaista juustoa
  • 200 g keitettyjä pieniä ja kiinteitä perunoita
  • 1 dl hillosipuleita tai isoja kapriksia
  • 1 dl pieniä maustekurkkuja
  • 8 ilmakuivattua kinkkuviipaletta
  • 200 g tuoremakkaroita tai salamia
  • 100 g viipaloituja kasviksia (esimerkiksi paprikaa, sipulia)
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 maalaisleipä tai patonki

Mausteeksi

  • 1-2 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Raclette tehdään helposti näin:

1. Valmistele lisukkeet ajoissa. Keitä 200 grammaa pieniä kiinteitä perunoita sekä leikkaa sata grammaa kasviksia sopiviksi suupaloiksi. Nosta perunat ja kasvikset sekä yksi desilitra hillosipuleita tai isoja kapriksia, yksi desilitra pieniä maustekurkkuja, kahdeksan viipaletta ilmakuivattua kinkkua, 200 grammaa tuoremakkaroita tai salamia ja sata grammaa kirsikkatomaatteja pieniin kulhoihin raclette-grillin viereen.

2. Leikkaa yksi kilogramma raclettejuustoa 4 cm x 4 cm:n viipaleiksi.

3. Raclette syödään niin, että jokainen ruokailija laittaa grillipannuun juustoviipaleen ja sulattaa sen grillin alla. Grillin päällä paistetaan lisukkeet. Pannuun sulanut juusto syödään grillattujen herkkujen kera. Rouhi päälle mustapippuria.

4. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2021.

Lue myös: Vieraita tulossa ja et tiedä mitä tarjota? Tee takuuvarma juustoherkku, jonka valmistus ei voi mennä pieleen

Lue myös Anna.fi: Näin rakennat täydellisen juustotarjottimen: viisi eri juustoa ja ihania makupareja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raclette

Sinun täytyy kommentoidaksesi.