Raclette
Raclette on rento seurusteluruoka, jossa juustot sulatetaan pienillä pannuilla ja tarjotaan pikku herkkujen ja rapeakuorisen leivän kera. Ruoan nimi on peräisin kaapimista tarkoittavasta ranskan kielen racler-verbistä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Raclette
- 1 kg raclette- tai muuta rasvaista juustoa
- 200 g keitettyjä pieniä ja kiinteitä perunoita
- 1 dl hillosipuleita tai isoja kapriksia
- 1 dl pieniä maustekurkkuja
- 8 ilmakuivattua kinkkuviipaletta
- 200 g tuoremakkaroita tai salamia
- 100 g viipaloituja kasviksia (esimerkiksi paprikaa, sipulia)
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 maalaisleipä tai patonki
Mausteeksi
- 1-2 tl rouhittua mustapippuria
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raclette