Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkajuustokakku

Rahkajuustokakku on yhtä aikaa raikkaan kepeä ja tuhdin täyteläinen. Rahka antaa juustokakkuun kaivattua keveyttä. Suklainen marmoripinta tekee kakusta kauniin ja houkuttelevan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Rahkajuustokakku

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 500 g maitorahkaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl perunajauhoja
  • 5 kananmunaa

Lisäksi

  • 50 g maitosuklaata

Valmistusohje

Rahkajuustokakku leivotaan helposti näin:

  1. Vaahdota sata grammaa huoneenlämpöistä voita ja desilitra sokeria kuohkeaksi. Vatkaa voiseokseen kananmuna. Lisää kuivat aineet eli kolme desilitraa vehnäjauhoja, kaksi desilitraa mantelijauhoja ja teelusikallinen leivinjauhetta ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille ohueksi kerrokseksi. Siirrä pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Vatkaa kaikki täytteen ainekset eli 500 grammaa maitorahkaa, 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, kolme desilitraa sokeria, ruokalusikallinen sitruunamehua, desilitra perunajauhoja ja viisi kananmunaa tasaiseksi ja kuohkeaksi kulhossa.
  4. Sulata 50 grammaa maitosuklaata mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ota puoli desilitraa taikinasta sivuun ja sekoita sulan suklaan kanssa.
  5. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Lusikoi pieniä pisaroita suklaatäytettä kakun pinnalle. Cocktailtikkua apuna käyttäen, vedä kakun pinnalle marmorikuvioita.
  6. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa alatasolla noin 60 minuutin ajan, kunnes täyte on melkein hyytynyt pinnalta. (Jos pinta tummuu liikaa, voit peittää kakun paiston aikana leivinpaperilla.) Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Vinkki! Rahkajuustokakku sopii hyvin pääsiäiseen. Tarjoa alkumaljana raikas mimosa.

rahkajuustokakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2023.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot raikkaan sitruunajuustokakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkajuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.