Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mangojuustokakku

Kevään ja kesän juhlien kestosuosikki mango-juustokakku sopii kaikkiin kevään juhliin. Koristeluilla voit varioida kakun teemaan sopivaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Mango-juustokakun pohja:

  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 g voita

Mango-juustokakun täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rs (250 g) mascarponetuorejuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruuna- tai limetinmehua

Mangokiille:

  • 2 liivatelehteä
  • 2 prk (à 125 g) mangososetta

Koristeluun:

  • tuoreita vadelmia
  • sitruunamelissaa tai minttua
  • macaronleivoksia
  • marenkimurua
  • pääsiäiskarkkeja tai -munia

Valmistusohje

Mango-juustokakku leivotaan näin:

1. Pingota irtopohjaisen halkasijaltaan 22–24 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunoja korkeampi leivinpaperi.

2. Murenna 200 g digestivekeksejä tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata 100 g voita ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele kakkuvuon pohjalle. Laita kylmään odottamaan.

3. Liota 5 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

4. Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi. Notkista 1 rasia eli 200 g tuorejuustoa ja 1 rasia eli 250 g mascarponejuustoa kulhossa, lisää kermavaahto sekä 3/4 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.

5. Purista liivatteista vesi pois ja sulata kahdessa ruokalusikallisessa sitruuna- tai limettimehua. Kaada ohueana nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen.

6. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita kylmään hyytymään noin 3 tunniksi.

7. Laita kiillettä varten 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sulata ne tilkassa vettä ja sekoita 250 g mangososeen joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle ja tasoita pinta. Laita mango-juustokakku kylmään hyytymään noin tunniksi.

8. Koristele mango-juustokakku haluamillasi koristeilla, esimerkiksi upeilla macaron-leivoksilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.

Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mansikka-juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mangojuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.