Mangojuustokakku
Kevään ja kesän juhlien kestosuosikki mango-juustokakku sopii kaikkiin kevään juhliin. Koristeluilla voit varioida kakun teemaan sopivaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Mango-juustokakun pohja:
- 200 g digestivekeksejä
- 100 g voita
Mango-juustokakun täyte:
- 5 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rs (250 g) mascarponetuorejuustoa
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruuna- tai limetinmehua
Mangokiille:
- 2 liivatelehteä
- 2 prk (à 125 g) mangososetta
Koristeluun:
- tuoreita vadelmia
- sitruunamelissaa tai minttua
- macaronleivoksia
- marenkimurua
- pääsiäiskarkkeja tai -munia
Valmistusohje
Mango-juustokakku leivotaan näin:
1. Pingota irtopohjaisen halkasijaltaan 22–24 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunoja korkeampi leivinpaperi.
2. Murenna 200 g digestivekeksejä tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata 100 g voita ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele kakkuvuon pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
3. Liota 5 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
4. Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi. Notkista 1 rasia eli 200 g tuorejuustoa ja 1 rasia eli 250 g mascarponejuustoa kulhossa, lisää kermavaahto sekä 3/4 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.
5. Purista liivatteista vesi pois ja sulata kahdessa ruokalusikallisessa sitruuna- tai limettimehua. Kaada ohueana nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
6. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita kylmään hyytymään noin 3 tunniksi.
7. Laita kiillettä varten 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sulata ne tilkassa vettä ja sekoita 250 g mangososeen joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle ja tasoita pinta. Laita mango-juustokakku kylmään hyytymään noin tunniksi.
8. Koristele mango-juustokakku haluamillasi koristeilla, esimerkiksi upeilla macaron-leivoksilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.
Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mansikka-juustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mangojuustokakku