Reseptit
yli 60 min
10

Mango-juustokakku

Kevään ja kesän juhlien kestosuosikki mango-juustokakku sopii kaikkiin kevään juhliin. Koristeluilla voit varioida kakun teemaan sopivaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mango-juustokakun pohja:

200 g digestivekeksejä
100 g voita

Mango-juustokakun täyte:

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rs (250 g) mascarponetuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruuna- tai limetinmehua

Mangokiille:

2 liivatelehteä
2 prk (à 125 g) mangososetta

Koristeluun:

tuoreita vadelmia
sitruunamelissaa tai minttua
macaronleivoksia
marenkimurua
pääsiäiskarkkeja tai -munia

Valmistusohje

1. Pingota irtopohjaisen halkasijaltaan 22–24 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunoja korkeampi leivinpaperi.

2. Murenna 200 g digestivekeksejä tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata 100 g voita ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele kakkuvuon pohjalle. Laita kylmään odottamaan.

3. Liota 5 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

4. Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi. Notkista 1 rasia eli 200 g tuorejuustoa ja 1 rasia eli 250 g mascarponejuustoa kulhossa, lisää kermavaahto sekä 3/4 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.

5. Purista liivatteista vesi pois ja sulata kahdessa ruokalusikallisessa sitruuna- tai limettimehua. Kaada ohueana nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen.

6. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita kylmään hyytymään noin 3 tunniksi.

7. Laita kiillettä varten 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sulata ne tilkassa vettä ja sekoita 250 g mangososeen joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle ja tasoita pinta. Laita kylmään hyytymään noin tunniksi.

8. Koristele kakun pinta haluamallasi koristeilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mango-juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X