Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raikas naudanlihasalaatti

Naudanlihasalaatti syntyy herkullisesti thaimaalaisin maustein marinoidusta naudan ulkofileestä, joka leikataan ohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan raikkaasti salaattipedillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Naudanlihasalaatti naudan ulkofileestä

  • 400 g naudan ulkofileetä
  • 4 salottisipulia
  • 50 g kevätsipulia tai punasipulia
  • 1 porkkana ohuina suikaleina
  • 100 g kurkkua
  • 250 g (kirsikka)tomaatteja
  • 1 pss babypinaattia tai salaattisekoitusta
  • ½ ruukku tuoretta korianteria

marinadi:

  • 1 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ½ tl sokeria
  • 1-2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

kastike:

  • 15 g chiliä
  • 1-2 tl makeaa chilikastiketta
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl sokeria
  • 2-3 rkl kalakastiketta esim. Thai Fish Sauce

Valmistusohje

Naudanlihasalaatti naudan ulkofileestä valmistuu helposti näin:Raikas naudanfileesalaatti

  1. Silppua valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi lihan päälle ja marinoi lihaa vähintään tunti tai yön yli jääkaapissa.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit, kurkku ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Lohko kirsikkatomaatit. Silppua korianteri.
  3. Paahda filee pannulla puolikypsäksi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
  4. Valmista kastike. Hienonna chili ja purista limetistä mehu. Sekoita mehu, chili, makea chilikastike, sokeri sekä kalakastike. Sekoita liha, kasvikset ja kastike ja lisää mukaan korianterisilppu.

Vinkki: Kokeile myös yrttimarinoitua paahtofileetä.

Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu sherrymarinoitu grillipihvi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raikas naudanlihasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.