Raikas naudanlihasalaatti
Naudanlihasalaatti syntyy herkullisesti thaimaalaisin maustein marinoidusta naudan ulkofileestä, joka leikataan ohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan raikkaasti salaattipedillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Naudanlihasalaatti naudan ulkofileestä
- 400 g naudan ulkofileetä
- 4 salottisipulia
- 50 g kevätsipulia tai punasipulia
- 1 porkkana ohuina suikaleina
- 100 g kurkkua
- 250 g (kirsikka)tomaatteja
- 1 pss babypinaattia tai salaattisekoitusta
- ½ ruukku tuoretta korianteria
marinadi:
- 1 rkl osterikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl öljyä
- 1 ½ tl sokeria
- 1-2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
kastike:
- 15 g chiliä
- 1-2 tl makeaa chilikastiketta
- 1 limetin mehu
- 1 tl sokeria
- 2-3 rkl kalakastiketta esim. Thai Fish Sauce
Valmistusohje
Naudanlihasalaatti naudan ulkofileestä valmistuu helposti näin:Raikas naudanfileesalaatti
- Silppua valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi lihan päälle ja marinoi lihaa vähintään tunti tai yön yli jääkaapissa.
- Kuori ja viipaloi sipulit, kurkku ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Lohko kirsikkatomaatit. Silppua korianteri.
- Paahda filee pannulla puolikypsäksi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Valmista kastike. Hienonna chili ja purista limetistä mehu. Sekoita mehu, chili, makea chilikastike, sokeri sekä kalakastike. Sekoita liha, kasvikset ja kastike ja lisää mukaan korianterisilppu.
Vinkki: Kokeile myös yrttimarinoitua paahtofileetä.
Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu sherrymarinoitu grillipihvi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raikas naudanlihasalaatti