
Ranskalainen sipulikeitto
Ranskalainen sipulikeitto on ruokaisa klassikko.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
- ½ kg sipuleita
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 l liha-tai kasvislientä
- 1–2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl tuoretta timjamia
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Päälle
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 2 dl mustaleimajuustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuleita noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä.
2. Lisää vehnäjauhot ja valkoviini, sekoita hyvin. Kaada päälle kuuma lihaliemi, ja keitä noin 30 minuuttia. Mausta hienonnetulla timjamilla, suolalla ja pippurilla. Jaa uuninkestäviin annoskulhoihin.
3. Paahda leivät leivänpaahtimessa tai pannulla. Nosta ne keiton pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja juusto on sulanut.
Lisää reseptejä:
Ranskalainen sipulikeitto Jättisipulikeitto Ruoka.fi: Kuorrutettu sipulikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalainen sipulikeitto