Reseptit
30-60 min
20

Ranskalainen suklaatorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelisokeria

Valmistusohje

Ranskalainen suklaatorttu on sisältä pehmeä, monesti valuvakin, siis kaikin puolin syntisen herkullinen leivonnainen, joka tarjoillaan kerman kera.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (halkaisija 20 cm).

2. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.

3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos ja jauho-kanelisokeriseos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista suklaatorttua 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa suklaatorttu hedelmien tai marjojen ja kanelisokerilla maustetun kermavaahdon tai ranskankerman kera.

Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia:
Masariinit
Florentiinit
Financier-leivokset
Ruoka.fi: Ranskalainen suklaakakku

Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Keskustelu

Helppo ja houkutteleva resepti. Paha puoli reseptissä on se, että paljon kaloreita. Ja juuri sen vuoksi en leivo herkkuja koska söisin luultavasti itse koko kakun kun imeläntuska päällä. Mutta luultavasti leivon sen kun haluan tarjota namia vierailleni.

Kommentoi juttua: Ranskalainen suklaatorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X