Reseptit
30-60 min

Raparperi-ananaschutney

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g raparperia
200 g sipulia
1 kpl tuoretta ananasta
1.5 dl sokeria
1 dl inkiväärisiirappia
tai 1 rkl raastettua inkivääriä ja 1 dl hunajaa
makeaa chilikastiketta
0.5 dl väkiviinaetikkaa
kanelitanko
1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
1 tl suolaa

Valmistusohje

Raparperi-ananaschutney hurmaa hedelmäisellä mausteisuudellaan. Sopii tarjoiltavaksi vaikkapa grillattujen lihojen, kuten possun kanssa.

  1. Huuhdo ja paloittele raparperin varret. Silppua sipuli. Kuori ja paloittele ananas. Kietaise kaneli ja neilikat sideharsoon tai teräslankaiseen maustepalloon. Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja hauduta puolisen tuntia. Nosta maustenyytti kattilasta.
  2. Kaada chutney kuumiin, puhtaisiin, pienikokoisiin lasitölkkeihin ja sulje tiiviillä kannella.

Kokeile myös näitä hillokkeita ja chutneyja:
Luumu- tai kriikunachutney
Karviaischutney
Valkosipuli-taatelichutney
Ruoka.fi: Calvadosilla maustettu hedelmächutney

Kuva: Mirva Kakko/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperi-ananaschutney

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X