
Raparperichutney
Raparperichutney on makean mausteinen hilloke, joka sopii mitä parhaimmin grillattujen liharuokien lisukkeeksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Raparperichutney
- 500 g raparperia
- 3 sipulia
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 3 dl hillosokeria
- 2 dl fariinisokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 dl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Raparperichutney tehdään helposti näin:
- Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Silppua sipuli.
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. Hauduta kunnes raparperi on pehmennyt soseeksi, noin 15 minuuttia.
- Kaada kuuma raparperichutney lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa chutneya grillatun lihan kanssa.

Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperichutney
Kuinka kauan toi chutney säilyy jääkaapissa?
Hei, kiitos kysymästä, chutney säilyy parisen viikkoa jääkaapissa.
Hei! Tein tällä ohjeella ja vieläpä tuplana. Pettymys oli suuri kun chutney haisi ja maistui vain aivan etikalta. Se oli käyttökelvotonta ja joutui ikävä kyllä roskiin. Muissa ohjeissa käytetään murto-osa etikkaa kuin mitä tässä. En voi suositella.
Todella hyvää, nam!