Reseptit
alle 30 min

Raparperijuoma

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg raparperinvarsia
2 sitruunaa
nippu mintunoksia, kanelitanko, vaniljatanko tai pala tuoretta inkivääriä
3 l keitettyä vettä
4 dl sokeria (puolet tummaa sokeria)

Valmistusohje

 

  1. Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
  2. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon mausteet sekä kuoritut, viipaloidut sitruunat ja sokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Kaada liemi paloiteltujen raparperien päälle ja anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
  3. Siivilöi pullota ja pullota raparperijuoma. Tarjoa raparperijuoma janojuomana sitruunanmakuisella kivennäisvedellä tai vedellä laimennettuna. Raparperipaloja voi käyttää leivonnaisten täytteenä tai tarjota jäätelön kera.

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperijuoma

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X