1. Viritä irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi ja leikkaa leivinpaperista siivut vuoan reunoille. Ota kolme kananmunaa ja erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
2. Vatkaa 125 grammaa voita ja puolitoista desilitraa sokeria vaaleaksi ja pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuaiset yksi kerrallaan, sekoita hyvin välissä. Yhdistä kulhossa kaksi desilitraa vehnäjauhoja ja puolitoista teelusikallista leivinjauhetta. Siivilöi kuivat aineet voiseokseen ja sekoita tasaiseksi, älä vispaa. Lisää taikinaan lopuksi desilitra kookoshiutaleita ja desilitra maitoa. Leivitä taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä hetki.
3. Pilko 400 grammaa raparperia ja laita ne, ruokalusikallinen vaniljasokeria ja ruokalusikallinen maissitärkkelystä kulhoon. Sekoita hyvin. Anna mehustua sen aikaa, kun valmistat marengin ja kakkupohja jäähtyy.
4. Paahda pussi eli 70 grammaa mantelilastuja kuumalla kuivalla pannulla hetki. Ota sivuun jäähtymään. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, lisää vaahtoon kaksi desilitraa sokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävän valkoinen ja kiinteän vaahto. Lisää lopuksi teelusikallinen omenaviinietikkaa ja teelusikallinen maissitärkkelystä. Sekoita joukkoon paahdetut mantelilastut.
5. Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Levitä raparperit kakkupohjan pinnalle.
6. Lusikoi päälle marenki. Laita kakku uuniin ja paista ensin 5 minuuttia. Laske uunin lämpö 170-asteeseen ja paista vielä 30-35 minuuttia, kunnes marenki on kypsynyt vaalean kullan ruskeaksi.
7. Ota raparperibrita uunista ja anna vetäytyä vuoassa 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2022.
Lue myös: Britakakku on rakastettu juhlatarjottava – katso Kotilieden suosikkiohjeet!
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy täydellinen marenki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperibrita