Reseptit
8
Kiitos

Raparperipiirakka vaniljatuorejuustolla

Raparperipiirakka saa makua vaniljatuorejuustosta. Ensimmäisistä raparpereista valmistetussa pii­rakassa on kesän tuntua. Raparperi on hyvä kaliumin lähde, ja siitä saa C­-vitamiinia ja kuitua. Makua kannattaa koros­taa kardemum­malla, inkivää­rillä tai kanelilla. Siirapit, hunaja ja sokeri antavat makeutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raparperipiirakan pohja:

100 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 l (noin 750 g) tuoretta raparperia
1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna

Valmistusohje

1. Vatkaa 100 g pehmeää voita ja 2 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää 1 kananmuna ja vatkaa hyvin. Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, 1 dl kaurahiutaleita, 1 tl leivinjauhetta, 1⁄2 tl kardemummaa ja 1 tl vaniljasokeria ja sekoita vaahdon joukkoon. Levitä taikina voidellun irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Notkista 200 g vaniljatuorejuustoa ja sekoita siihen yksi kananmuna. Levitä pohjalle pieni määrä tuorejuustoa niin, että pohja peittyy.

3. Pese 1 l eli noin 750 g tuoreita raparpereja ja leikkaa huonot päät pois. Vuole raparperista juustohöylällä pitkiä suikaleita.

4. Laita suikaleet mikron kestävään kulhoon ja kuumenna täysteholla noin 3 minuuttia, sekoita ainakin kerran. Anna jäähtyä.

5. Rullaa suikaleet ruusun muotoon ja asettele vieri viereen täytteen päälle. Täytä lopulla täytteellä kolot ja välit.

6. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia, peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä.

Lue myös: Maisemakahvilan raparperipiirakka on kesän hittileivonnainen – oletko jo maistanut tätä herkkua?

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperipiirakka vaniljatuorejuustolla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X