Raparperita-drinkki

Raparperita-drinkki 

60
min
2 annosta
30-60 min
Upeanvärinen juhlajuoma syntyy nuorista punertavista raparperinvarsista.

Ainekset

4 punaista raparperinvartta
1 1/2 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl limetinmehua
3 rkl tequilaa
2 1/2 rkl appelsiinilikööriä esim. Cointreau

lisäksi

jääpaloja

koristeluun

1 limetinviipale
hienoa merisuolaa

Valmistusohje

1. Pilko raparperin varret kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehua muutama minuutti. Siirrä kattila syrjään ja peitä kannella. Anna liemen jäähtyä huolella. Siirapin voi keittää myös etukäteen, niin itse drinkin valmistaminen ei kestä kauan.

2. Koristele lasit. Kostuta lasin reunat limettiviipaleella. Paina lasit ylösalaisin suolaan. Jäähdytä lasit jäillä.

3. Valuta raparperiseos siivilän läpi. Ravista raparperisiirappi, limetinmehu ja alkoholit shakerissa sekaisin.

4. Tyhjennä lasit jäistä ja täytä juomalla. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit käyttää nuoria raparperinvarsia lehtineen juomien koristeluissa. Itse lehtiä ei voi syödä, ne ovat myrkyllisiä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 11/17.

Raparperista teet raikkaat kesäjuomat:

Raparperimehu

Pinkki raparperimehu

raparperibooli

Alkoholiton raparperibooli

raparperi-mansikkasangria

Raparperi-mansikkasangria

Ruoka.fi: Raparperikuohujuoma

14.06.2017
Katri Schröder
anton reenpää