Reseptit
Kiitos

Pinkki raparperimehu

Pinkki raparperimehu saa värinsä vadelmista, mutta myös mansikat maistuvat mehussa mainiolta. Koska mehu keitetään, myös ulkomaisia pakastevadelmia voi käyttää ennen kotimaisen sadon kypsymistä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pinkki raparperimehu:

1 l kuorineen paloiteltua raparperia
2 dl vadelmia tai mansikoita
1/2 vaniljatanko
2 l vettä
2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
(valkoista rommia tai tequilaa)

Valmistusohje

Tällä reseptillä teet noin 2,5 l tiivistettä.

1. Pese raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Pane raparperipalat, marjat, halkaistu vaniljatankio ja vesi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

2. Jäähdytä raparperimehu haaleaksi. Siivilöi seos kahvinsuodattimen tai sideharson läpi. Lisää siivilöityyn juomaan sokeri sekä sitruunamehu ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.

3. Kaada raparperimehu puhtaisiin pulloihin ja anna maustua viileässä yön yli.

4. Laimenna raparperimehua halutessasi kivennäisvedellä ja lisää joukkoon reilusti jäitä.

5. Voit terästää pinkkiä raparperimehua valkoisella rommilla tai tequilalla. Raparperidrinkki on näyttävä, kun juoman tarjoaa margaritalasista ja tekee siihen sokerireunuksen pyyhkäisemällä lasin reunan ensin sitruunamehulla ja kastamalla sen hienoon sokeriin.

Lisää reseptejä:

Mustikkamehu
Viinimarjamehu
Ruoka.fi: Aqua fresca

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pinkki raparperimehu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X