Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinkki raparperimehu

Pinkki raparperimehu saa värinsä vadelmista, mutta myös mansikat maistuvat mehussa mainiolta. Koska mehu keitetään, myös ulkomaisia pakastevadelmia voi käyttää ennen kotimaisen sadon kypsymistä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pinkki raparperimehu:

  • 1 l kuorineen paloiteltua raparperia
  • 2 dl vadelmia tai mansikoita
  • ½ vaniljatanko
  • 2 l vettä
  • 2 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • (valkoista rommia tai tequilaa)

Valmistusohje

Pinkki raparperimehu valmistuu helposti näin:

Tällä reseptillä teet noin 2,5 l tiivistettä.

1. Pese raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Pane raparperipalat, marjat, halkaistu vaniljatankio ja vesi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

2. Jäähdytä pinkki raparperimehu haaleaksi. Siivilöi seos kahvinsuodattimen tai sideharson läpi. Lisää siivilöityyn juomaan sokeri sekä sitruunamehu ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.

3. Kaada raparperimehu puhtaisiin pulloihin ja anna maustua viileässä yön yli.

4. Laimenna raparperimehu halutessasi kivennäisvedellä ja lisää juoman joukkoon reilusti jäitä.

Vinkit: Voit terästää pinkkiä raparperimehua valkoisella rommilla tai tequilalla. Raparperidrinkki on näyttävä, kun juoman tarjoaa margaritalasista ja tekee siihen sokerireunuksen pyyhkäisemällä lasin reunan ensin sitruunamehulla ja kastamalla sen hienoon sokeriin. Margarita on helppo valmistaa hillopurkissa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet raikkaan raparperi-mansikkajuoman


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinkki raparperimehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.