Rapukeitto itse tehdystä liemestä
Maukas rapuliemi tehdään ravun kuorista. Niitä paahdetaan ja ne keitetään juuresten kera tiiviiksi liemeksi. Liemi on monikäyttöinen. Sillä voi maustaa kalakeitot ja kastikkeet. Sen voi myös pakastaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Paahdetut ravun kuoret:
- n. 1 kg ravun kuoria (ylijääneet rapujuhlista tai kokonaisia edullisia pakasterapuja)
Liemi:
- 1 iso sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 400 g palsternakkaa
- 200 g juuriselleriä
- 1 fenkoli
- 400 g ylikypsiä tomaatteja tai tomaattimurskapurkki (400 ml)
- 4 rkl voita
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- 1 pullo (0,75l) kuivaa valkoviiniä
- 3 dl vettä
- 2 tl kokonaisia mustapippureita
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
Keittoon:
- 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
- hyppysellinen sahramia
- 1 rkl merisuolaa
- 2 rkl sherryä (makeaa)
- 1 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Lisäksi tarjolle:
- kypsää ravun lihaa tai vaalean kalan fileepaloja
- halutessasi voit tarjoilla ravun lihat myös paahtoleivän päältä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapukeitto itse tehdystä liemestä