rapukeitto itse tehdystä rapuliemestä
Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Rapukeitto itse tehdystä liemestä

Maukas rapuliemi tehdään ravun kuorista. Niitä paahdetaan ja ne keitetään juuresten kera tiiviiksi liemeksi. Liemi on monikäyttöinen. Sillä voi maustaa kalakeitot ja kastikkeet. Sen voi myös pakastaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdetut ravun kuoret:

n. 1 kg ravun kuoria (ylijääneet rapujuhlista tai kokonaisia edullisia pakasterapuja)

Liemi:

1 iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
400 g palsternakkaa
200 g juuriselleriä
1 fenkoli
400 g ylikypsiä tomaatteja tai tomaattimurskapurkki (400 ml)
4 rkl voita
3 rkl tomaattipyreetä
1 luomusitruunan raastettu kuori
1 pullo (0,75l) kuivaa valkoviiniä
3 dl vettä
2 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kokonaisia valkopippureita
Mainos

Keittoon:

1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
hyppysellinen sahramia
1 rkl merisuolaa
2 rkl sherryä (makeaa)
1 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi tarjolle:

kypsää ravun lihaa tai vaalean kalan fileepaloja
halutessasi voit tarjoilla ravun lihat myös paahtoleivän päältä

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rapukeitto itse tehdystä liemestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X