Reseptit
4
Kiitos

Ratatouille

Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvispata, joka yhdistää munakoison, paprikan, tomaattien ja sipulien muhevat maut. Klassikkoruoka maistuu sellaisenaan tai monien ruokien lisukkeena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ratatouille:

2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
2 munakoisoa
3 kesäkurpitsaa
3 paprikaa
6 tomaattia
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
2 rkl + 1 rkl oliiviöljyä
2 oksaa tuoretta timjamia
1 tlk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1 rkl balsamicoviinitetikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 sitruunan kuori

Valmistusohje

Esivalmistelu: Viipaloi sipulit ja valkosipulit. Lohko munakoisot, kesäkurpitsat, paprikat ja tomaatit. Irrota basilikasta lehdet ja hienonna varret.

1. Viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuutioi munakoisot ja kesäkurpitsat suurehkoiksi paloiksi. Lohko paprikat ja tomaatit. Irrota basilikasta lehdet ja hienonna varret. Lehdet lisätään lopuksi. Voit esivalmistella kaiken rasiaan valmiiksi.

2. Kuullota öljyssä munakoisoja, kesäkurpitsaa ja paprikoita 5 minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.

3. Kuullota sipuleita, basilikanvarsia ja timjaminoksia 5–10 minuutin ajan öljyssä. Lisää kasvikset, tölkkitomaatti ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.

4. Murskaa tölkkitomaatteja pienemmiksi. Anna kiehua 30 minuuttia.

5. Lisää hienonnetut basilikanlehdet ja hyvin pestyn sitruunan kuori.

6. Tarjoa sellaisenaan hyvän leivän ja täysjyväriisin kanssa tai muiden ruokien lisukkeena.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/18.

Maista myös näitä:

ratatouille

Ratatouille

ratatouillerelissi

Ratatouillerelissi

kasvislisuke grilliruoille

Grilliherkkujen kasvislisuke

Anna.fi: Uuniratatouille ja täysjyväspagettia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ratatouille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X