Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Red velvet -kakku

Red velvet -kakku kuuluu maailman suosituimpiin täytekakkuihin. Amerikan etelävaltioiden nimikkokakusta tuli maailmankuulu, kun newyorkilainen Waldorf-Astoria hotelli aloitti kakun valmistamisen ja myymisen 1920-luvulla. Kakun punainen väri on tehnyt siitä erityisen suositun joulun- ja ystävänpäivän aikaan. Kakun nimi velvet eli sametti tulee sen tumman punaisesta väristä ja sen ainutlaatuisesta samettisen pehmeästä koostumuksesta, joka syntyy kemiallisesta reaktiosta. Kotikemisti tietää mitä tapahtuu, kun ruokasoodaa sekoittaa etikkaan: neste kuohahtaa. Tämä on samettisen, maailman kuuluisimman kakun koostumuksen salaisuus. 

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Red velvet -kakku

Kakkupohja

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl täysrasvaista maitoa
2 tl elintarvikeväriä (pastaväriainetta Progel sävy Red)
1 tl ruokasoodaa
2 tl valkoviinietikkaa

Tuorejuustotäyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
1/4 tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
1/2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl vaniljasokeria

Kostutus

1/2 dl granaattiomenamehua

Kuorrutus: italialainen marenki

1 dl vettä
2 1/2 dl erikoishienoa sokeria
4 valkuaista

Keskustelu

Kommentoi juttua: Red velvet -kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X