Reseptit
alle 30 min
4

Paistettu riisi

Paistettu riisi muistuttaa pyttipannua. Pikainen paistaminen pannulla antaa keitetylle riisille uuden elämän. Voit hyödyntää ruokaan ylijääneen riisin lisäksi myös muita tähderuokia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paistettu riisi:

noin 6 dl valmiiksi keitettyä, jääkaappikylmää riisiä
öljyä paistamiseen
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
(1 rkl inkivääriä raastettuna)
kasviksia (esim. pakasteherneitä tai -maissia, porkkanaa tai paprikaa kuutioituna)
noin 200 g jauhelihaa, broileria, katkarapuja tai esim. tofua
(50 g pekonia, pepperonia tai chorizo-makkaraa suikaloituna)
1-2 kananmunaa
1-2 rkl kalakastiketta
1-2 rkl seesamiöljyä

Lisäksi:

limetinlohkoja
yrttejä, kuten korianteria tai lehtipersiljaa tai
ruohosipulia tai kevätsipulia
(pähkinöitä tai seesaminsiemeniä)
(chiliä tai sriracha-chilikastiketta)

Valmistusohje

1. Jos käytät raakaa jauhelihaa tai broileria, paista se ensin pannulla kypsäksi ja siirrä sitten syrjään odottamaan. Paista myös tofuun rapea pinta.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, mikäli käytät sitä. Kuutioi käyttämäsi kasvikset ja suikaloi makkara, mikäli käytät sitä. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulinkynsiä ja inkivääriä öljyssä. Lisää joukkoon kuutioidut kasvikset sekä suikaloitu pekoni tai makkara. Anna paistua muutama minuutti. Lisää riisi ja paista, kunnes se on kuumaa. Jos käytät pakasteherneitä tai -maisseja, lisää ne tässä vaiheessa joukkoon ja kuumenna. Lisää myös jauheliha, broileri, katkaravut tai tofu.

3. Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko munien rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa. Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä maun mukaan. 

4. Ripottele pinnalle yrtit, ruohosipuli tai kevätsipuli. Mausta halutessasi chilillä tai sriracha-chilikastikkeella ja tarjoile seesaminsiementen ja limetinlohkojen kera. 

Katso myös: Aasialaista ruokaa rennosti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paistettu riisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X