Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistettu riisi

Paistettu riisi muistuttaa pyttipannua. Pikainen paistaminen pannulla antaa keitetylle riisille uuden elämän. Voit hyödyntää ruokaan ylijääneen riisin lisäksi myös muita tähderuokia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Paistettu riisi:

  • noin 6 dl valmiiksi keitettyä, jääkaappikylmää riisiä
  • öljyä paistamiseen
  • 1-2 kpl sipulia
  • 2-3 kpl valkosipulinkynttä
  • (1 rkl inkivääriä raastettuna)
  • kasviksia (esim. pakasteherneitä tai -maissia, porkkanaa tai paprikaa kuutioituna)
  • noin 200 g jauhelihaa, broileria, katkarapuja tai esim. tofua
  • (50 g pekonia, pepperonia tai chorizo-makkaraa suikaloituna)
  • 1-2 kpl kananmunaa
  • 1-2 rkl kalakastiketta
  • 1-2 rkl seesamiöljyä

Lisäksi:

  • limetinlohkoja
  • yrttejä, kuten korianteria tai lehtipersiljaa tai
  • ruohosipulia tai kevätsipulia
  • (pähkinöitä tai seesaminsiemeniä)
  • (chiliä tai sriracha-chilikastiketta)

Valmistusohje

Paistettu riisi valmistuu helposti näin:

Paistettu riisi on mainiota hävikkiruokaa. Riisin joukkoon voi hukata mainiost esimerkiksi edelliseltä päivältä tähteeksi jääneet broilerinsuikaleet,

1. Jos käytät raakaa jauhelihaa tai broileria, paista se ensin pannulla kypsäksi ja siirrä sitten syrjään odottamaan. Paista myös tofuun rapea pinta.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, mikäli käytät sitä. Kuutioi käyttämäsi kasvikset ja suikaloi makkara, mikäli käytät sitä. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulinkynsiä ja inkivääriä öljyssä. Lisää joukkoon kuutioidut kasvikset sekä suikaloitu pekoni tai makkara. Anna paistua muutama minuutti. Lisää riisi ja paista, kunnes se on kuumaa. Jos käytät pakasteherneitä tai -maisseja, lisää ne tässä vaiheessa joukkoon ja kuumenna. Lisää myös jauheliha, broileri, katkaravut tai tofu.

3. Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko munien rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa. Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä maun mukaan. 

4. Ripottele pinnalle yrtit, ruohosipuli tai kevätsipuli. Mausta halutessasi chilillä tai sriracha-chilikastikkeella ja tarjoile seesaminsiementen ja limetinlohkojen kera. 

Katso myös: Aasialaista ruokaa rennosti

Katso myös Anna.fi: Nasi goreng – indonesialainen paistettu riisiruoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistettu riisi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.