Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruispiparkakkutaikina

Ruispiparkakkutaikina tuo vaihtelua perinteiseen piparitaikinaan. Leivo taikina kranssiksi, taloksi tai perinteisiksi pipareiksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Ruispiparkakkutaikina

  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 kananmuna
  • ¾ rkl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Ruispiparkakkutaikina leivotaan helposti näin:

  1. Sulata sata grammaa voita mikrossa tai kattilassa. Sekoita kulhossa sulatettu voi, desilitra siirappia ja kananmuna tasaiseksi.
  2. Sekoita kulhossa 3/4 ruokalusikallista kanelia, teelusikallinen neilikkaa, puoli teelusikallista inkivääriä ja puoli teelusikallista maustepippuria, puolitoista desilitraa sokeria, neljä desilitraa ruisjauhoja, kaksi desilitraa vehnäjauhoja ja teelusikallinen leivinjauhetta ja lisää voiseokseen. Kun taikina on tasaista, muotoile se paksuksi levyksi, kääri ruispiparkakkutaikina kelmuun ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  3. Leivo haluamasi muotoiset piparkakut ja paista niitä 160 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

Vinkki! Ruispiparkakkutaikina sopii piparikranssin valmistukseen.

ruispiparkakkutaikina

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.

Lue myös Anna.fi: Vaaleat piparkakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruispiparkakkutaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.