Reseptit
yli 60 min
48
Kiitos

Perinteinen piparitaikina

Piparkakun tuoksu viimeistään loihtii kotiin joulutunnelman.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perinteinen piparitaikina:

1 1/2 dl siirappia
1 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl soodaa
100 g voita
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
non 8 dl vehnäjauhoja
Mainos

Valmistusohje

1. Kiehauta siirappi, vesi ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Sekoita, kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina ei saa olla liian kovaa, jotta se kauliutuu ohueksi. Taikina kovettuu vielä jääkaapissa.

3. Kääri taikina kelmuun. Anna vetäytyä vähintään 4 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa sen.

4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohueksi, ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado piparit leivinpaperille peitetyllä pellille, ja paista 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lisää ohjeita pipareiden leipojalle:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen piparitaikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X