Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perinteinen piparitaikina

Piparitaikina tuo kotiin joulutunnelman. Kotilieden perinteinen ja testattu piparitaikina toimii leivot sitten pipariukon, -possun tai -talon.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
48  annosta

Ainekset

Perinteinen piparitaikina:

  • 1 ½ dl siirappia
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl soodaa
  • 100 g voita
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • non 8 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Piparitaikina tehdää näin:

1. Kiehauta siirappi, vesi ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Sekoita, kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Piparkakkutaikina ei saa olla liian kovaa, jotta se kauliutuu ohueksi. Taikina kovettuu vielä jääkaapissa.

3. Kääri piparitaikina kelmuun. Anna vetäytyä vähintään 4 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa sen.

4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli piparitaikina ohueksi, ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado piparit leivinpaperille peitetyllä pellille, ja paista 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lisää ohjeita pipareiden leipojalle:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinteinen piparitaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.