Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sateenkaarikakku

Sateenkaarikakku on näyttävä täytekakku, jonka jokainen kerros on eri värinen. Sateenkaarikakku täytetään raikkaalla limecurd-tahnalla ja kuorrutetaan lopuksi sateenkaaripursotuksella. 

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sateenkaarikakku, pohja

  • 350 g  pehmeää voita
  • 350 g sokeria
  • 6 kananmunaa
  • 320 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 6 elintarvikeväriä esim. pastavärejä kuudessa sateenkaaren värissä (tarvitset noin ½ tl väriä per pohja)

Sateenkaarikakku, kostutus

  • 1 dl omenamehua

Sateenkaarikakku, täyte

  • 2 dl limecurd-tahnaa (myydään valmiina lasipurkissa hillohyllyssä)

Sateenkaarikakku, kuorrutus

  • 4 dl vispikermaa
  • 3 tl vaniljakreemijauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Sateenkaaripursotus

  • 4 dl vispikermaa
  • 3 tl vaniljakreemijauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • 5 eriväristä pastaväriä: ½ tl väriä per yksi väri

Valmistusohje

Sateenkaarikakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa sähkövatkaimella 350 grammaa pehmeää voita ja 350 grammaa sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää taikinaan kuusi kananmunaa yksi kerrallaan koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Lisää seuraava kananmuna kun edellinen on vaahtoutunut. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita.
  3. Yhdistä kuivat aineet eli 320 grammaa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria ja yksi neljäsosa teelusikallista suolaa  ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita nuolijalla tasaiseksi.
  4. Taikinasta tulee yksi iso noin 26 cm:n halkaisijan kakku tai 6 pientä noin 13 cm:n halkaisijan kakkua.
  5. Jos haluat tehdä kuusikerroksisen kakun, jossa jokainen kerros on eri värinen, jaa taikina kuuteen kulhoon ja värjää jokainen taikinaosuus erikseen. Pingota pienen irtopohjaisen kakkuvuoan (13–15 cm) pohjalle leivinpaperia ja voitele vuoan reunat. Kaada taikinat yksi kerrallaan. Paista kakkupohjaa 35–45 minuuttia. Voit myös käyttää kakkuvuoan sijaan pieniä uunin kestäviä pyöreitä kulhoja tai pientä teräs kattilaa, joka on voideltu ja korppujauhotettu tai vuorattu leivinpaperilla.
  6. Tämän ohjeen kakku on tehty niin, että värjätyt taikinat kaadettiin pellille, joka oli jaettu osiin folion avulla. Paloista leikattiin sopivan kokoiset pyöreät kakkupohjat paistamisen jälkeen, ja lopuista ylimääräisistä paloista tehtiin cake popseja.
  7. Anna kakkupohjien jäähtyä täysin ennen täyttämistä. Paras lopputulos tulee, kun teet kakkupohjat pari päivää etukäteen ja säilytät ne viileässä.
  8. Kostuta kakkupohjat kevyesti. Tämä kakkupohja on voin ansiosta sen verran kostea, ettei sitä tarvitse edes välttämättä kostuttaa. Liian kosteat kakkupohjat eivät pysy kunnolla kasassa ja korkeaa kakkua on vaikea saada pysymään kasassa, joten ole maltillinen kostutuksen kanssa.
  9. Nosta kerrokset päällekkäin ja voitele välit limecurd-limetahnalla.
  10. Vatkaa neljä desilitraa vispikermaa, jonka joukossa on kolme teelusikallista vaniljakreemijauhetta ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria. Kuorruta kakku päältä ja sivuilta tällä vaahdolla.
  11. Viimeistele kakku halutessasi upealla pursotuksella. Vatkaa sateenkaaripursotukseen neljä desilitraa vispikermaa, kolme teelusikallista vaniljakreemijauhetta ja kaksi ruokalusikallista sokeria vaahdoksi. Jaa kerma viiteen eri astiaan ja värjää kermat haluamillasi sateenkaaren väreillä. Täytä viisi pientä pursotinpussia eri värisillä kermoilla ja leikkaa päät auki. Työnnä pussit isoon jättipursotinpussiin, jonne on asetettu haluamasi mallinen tylla. Täytä jättipussi niin, että jokaisen pienemmän pussin pää tulee tyllan sisään. Näin saat monivärisen pursotuksen kakulle. Pursota kakkuun ruusukkeita.

Lue myös: Suklaapossun porkkanamuffinssit sateenkaaren väreissä

Lue myös Anna.fi: Sateenkaarisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sateenkaarikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.