Reseptit

Ruohosipuliporkkanat

Ainekset

  • 400 g tai nippu porkkanoita
  • 1 rkl voita, margariinia tai öljyä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2-3 dl vettä
  • sitruunamehua
  • (noin 2 rkl ranskankermaa tai kermaa)
  • ruohosipulia
  • sitruunamelissaa tai minttua

Valmistusohje

Ruohosipuliporkkanat
  1. Raaputa tai kuori porkkanat ja leikkaa ne 3 sentin pituisiksi ja puolen sentin paksuisiksi tikuiksi. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Kuumenna kattilassa rasva, lisää sokeri, porkkanasuikaleet, ripaus suolaa ja vettä vain sen verran, että se kypsymisen lopussa on haihtunut. Kypsennä 5-10 minuuttia ilman kantta ja anna nesteen haihtua.
  2. Lisää 1/2-1 rkl sitruunamehua ja halutessasi ranskankermaa tai kermaa. Kuumenna 1-2 minuuttia. Lisää juuri ennen tarjoamista hienoksi leikattua ruohosipulia. Koristele sitruunamelissan- tai mintunlehdillä ja tarjoa grilliruokien kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruohosipuliporkkanat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.