Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku

Ruotsalaiseen juhannukseen kuuluu raejuustokakku kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. Hyvältä se maistuu Suomenkin kesässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Raejuustokakku:

  • 2 dl kuorittuja manteleita
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl raejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • voita voiteluun

Mansikkasalaatti:

  • 1 l mansikoita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 dl tuoretta minttua

LISÄKSI:

  • tomusokeria
  • kermavaahtoa
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku leivotaan näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pyöreä kakkuvuoka (24 cm) voilla.

2. Laita mantelit ja sokeri tehosekoittimeen ja tee hienoa jauhoa. Lisää tehosekoittimeen yön yli valutettu raejuusto, kerma, maito, jauhot ja munat. Soseuta koneella tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia –tunti, kunnes kakku on hyytynyt. Anna jäähtyä. 3. Pese ja irrota mansikoista kannat. Leikkaa kahteen tai neljään osaan. Sekoita joukkoon sokeri ja hienonnettu minttu. Anna maustua huoneenlämmössä kakun valmistumisen ajan.

4. Koristele kakun pinta tomusokerilla, kermavaahdolla (laita osa erikseen tarjolle) sekä syötävillä kukilla. Tarjoa ruotsalainen mansikka-raejuustokakku mansikkasalaatin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.

Lisää marjaisia kesäherkkuja:

riisivanukas

Riisivanukas

Vadelma_juustokakku

Vadelma-juustokakku

kesäinen juustokakku

Kesäinen juustokakku

Ruoka.fi: Marjainen juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.