
Ruotsalaiset kanelikierrepullat
Ruotsalaisten kanelikierrepullien salaisuus on muodossa. Päälle voidellaan siirappi-vesikiille ja ripotellaan sokeria. Nämä pullat ovat vegaanisia!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen pullataikina
- 5 dl mantelimaitoa
- 50 g tuorehiivaa
- ½ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- noin 16 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl rypsiöljyä
Täyte
- 75 g kasvismargariinia
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 rkl lämmintä mantelimaitoa
- 3 tl kanelia
Kiille
- 1 dl lämmintä vettä
- ½ dl siirappia
Päälle
- sokeria
Valmistusohje
Ruotsalaiset kanelikierrepullat leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon. Kaada sekaan öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
2. Tee täyte. Sekoita pehmeän voin joukkoon sokerit, maito ja kaneli. Laita sivuun odottamaan.
3. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli taikinasta levy (35 x 30 cm). Levitä puolet täytteestä levylle ja taita taikina päällekkäin kolmeen osaan. Kauli taikina takaisin levyksi (30 x 50 cm). Leikkaa levystä terävällä veitsellä 2 cm välein noin 20 cm pitkiä tankoja.
4. Pyöritä tanko molemmin käsin kiepille, voit samalla hiukan venyttää tankoa. Ota tanko molempiin käsiin ja kieputa tanko neljän sormen ympäri kaksi kertaa, käännä loppupätkä rullan päältä ja taita pullan alle. Laita pellille ja kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Paista 180 asteessa noin 17–20 minuuttia.
5. Sekoita lämpimän veden joukkoon siirappi ja voitele lämpimät pullat seoksella. Ripottele pintaan sokeria.
Lisää reseptejä:
Korvapuustit Kanelikierteet Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruotsalaiset kanelikierrepullat