Ruusuiset suklaasydämet

Ruusuiset suklaasydämet 

60
min
12 annosta
30-60 min

Ainekset

200 g voita
tai margariinia
1 dl sokeria
150 g mantelimassaa
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 dl ruusuvettä

täyte:

12 suklaapalaa
12 tl ruusuhilloa

kuorrutus:

2 rkl ruusuvettä
1 rkl tomusokeria
2.5 dl tomusokeria

koristeeksi:

marsipaaniruusuja

Valmistusohje

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käsittele pikkusydämistä muodostuva silikonivuoka kevyesti rasvalla tai sydämen muotoiset leivosvuoat rasvalla ja korppujauholla.
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mantelimassa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot siivilän läpi seuloen ja lopuksi ruusuvesi, jonka voi korvata appelsiininkukkavedellä tai maidolla.
  4. Lusikoi sydänvuoat puolilleen taikinaa. Aseta vuokiin suklaapala tai teelusikallinen hilloa. Täytä vuoat taikinalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
  5. Sekoita kuorrutusainekset keskenään ja valuta kuorrutus jäähtyneille leivoksille. Korista marsipaaniruusuilla, jotka viitseliäs leipuri voi itse muotoilla punaisesta marsipaanista.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
28.03.2007
Kotiliesi