Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurpitsa-papukeitto

Viilenevillä syysilmoilla tarjoiltu höyryävä kurpitsasoppa on kuin lämmin halaus sisältäpäin. Chilitahna tuo kultaiseen keittoon potkua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sakea kurpitsa-papukeitto:

  • 1 kg talvikurpitsaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 prk (380/230 g) esikeitettyjä mustapapuja

Lisäksi:

  • parmesaanijuustoa
  • ranskankermaa

Valmistusohje

Kurpitsa-papukeitto tehdään helposti näin:

1. Lohko 1 kilo talvikurpitsaa ja viipaloi paloiksi. Nosta uunipellille, lorauta päälle 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja pyörittele palat öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna 3 salottisipulia ja 3 valkosipulinkynttä. Kuullota sipuleita 2 ruokalusikallisessa oliiviöljyä kattilan pohjalla hetki. Lusikoi kurpitsat kuorista suoraan kattilaan ja murskaa niitä hieman haarukalla.

3. Lisää 8 desilitraa vettä, 2 kasvisliemikuutiota, 2 ruokalusikallista tomaattisosetta, 2 teelusikallista sambal oelek -chilitahnaa, 1 teelusikallinen juustokuminaa ja 1 teelusikallinen oreganoa. Huuhtele tölkki esikeitettyjä mustapapuja ja lisää kattilaan. Keitä 5 minuuttia kunnolla kiehuen.

4. Annostele höyryävä keitto lautasille ja viimeistele annokset nokareella ranskankermaa ja parmesaaniraasteella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/19.

Lue myös: Kauden paras kurpitsakeitto ja 3 vinkkiä kurpitsan käsittelyyn

Lue myös Anna.fi/ruoka: Mausteinen kurpitsakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsa-papukeitto

Nassi

Hyvä ja lämmittävä soppa! Lapsille tuo Sambal ei oikein uponnut, niin sen voi jättää pois tai vaihtaa miedompaan jos tekee pienille 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.