Reseptit
4
Kiitos

Sakea kurpitsa-papukeitto

Viilenevillä syysilmoilla tarjoiltu höyryävä kurpitsasoppa on kuin lämmin halaus sisältäpäin. Chilitahna tuo kultaiseen keittoon potkua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sakea kurpitsa-papukeitto:

1 kg talvikurpitsaa
1/2 dl oliiviöljyä
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl tomaattisosetta
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa
1 prk (380/230 g) esikeitettyjä mustapapuja

Lisäksi:

parmesaanijuustoa
ranskankermaa

Valmistusohje

1. Lohko 1 kilo talvikurpitsaa ja viipaloi paloiksi. Nosta uunipellille, lorauta päälle 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja pyörittele palat öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna 3 salottisipulia ja 3 valkosipulinkynttä. Kuullota sipuleita 2 ruokalusikallisessa oliiviöljyä kattilan pohjalla hetki. Lusikoi kurpitsat kuorista suoraan kattilaan ja murskaa niitä hieman haarukalla.

3. Lisää 8 desilitraa vettä, 2 kasvisliemikuutiota, 2 ruokalusikallista tomaattisosetta, 2 teelusikallista sambal oelek -chilitahnaa, 1 teelusikallinen juustokuminaa ja 1 teelusikallinen oreganoa. Huuhtele tölkki esikeitettyjä mustapapuja ja lisää kattilaan. Keitä 5 minuuttia kunnolla kiehuen.

4. Annostele höyryävä keitto lautasille ja viimeistele annokset nokareella ranskankermaa ja parmesaaniraasteella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/19.

Lue myös: Kauden paras kurpitsakeitto ja 3 vinkkiä kurpitsan käsittelyyn

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sakea kurpitsa-papukeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X