Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Saltimboccaa broilerista

Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Saltimboccan sanotaan olevan niin herkullista, että se kirjaimellisesti "hyppää suuhun". Saltimbocca on yksi roomalaisen keittiön ja koko Italian tunnetuimmista ruoista. Perinteisesti se tehdään vasikasta, mutta broileri on hyvä vaihtoehto arkeen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Saltimbocca broilerista:

4 broilerin rintafileetä
ripaus suolaa ja valkopippuria
8 salvianlehteä
4 viipaletta ohutta ilmakuivattua kinkkua
50 g voita tai muuta rasvaa
2 dl kuivaa valkoviiniä tai 1 sitruunan mehu ja 2 dl vettä

kastike pastalle:

haudutusliemi
1 rkl voita
muutama salvianlehti

Valmistusohje

1. Mausta rintapalat toiselta puolelta kevyesti suolalla ja pippurilla. Aseta toiselle puolelle pari salvianlehteä ja viipale ilmakuivattua kinkkua.

2. Kuumenna voi pannussa. Aseta rintafilee kinkkupuoli alaspäin pannuun ja ruskista. Käännä lihapalat ja ruskista toiselta puolelta.
Kaada pannuun viini tai sitruunamehu ja vesi ja hauduta hiljalleen viitisen minuuttia.

3. Nosta pihvit tarjolle ja lisää pannulle voita ja muutama salvian lehti. Tarjoa saltimbocca pastan kanssa, jonka kastikkeeksi kaadetaan pannun voinen, salvialla maustettu liemi.

saltimbocca broilerista

Saltimbocca on yksi roomalaisen keittiön ja koko Italian tunnetuimmista ruoista. Kuva: Mirva Kakko

Katso myös: Italialainen ruoka piristää arkea – katso parhaat reseptit

Anna.fi/ruoka: Lohta saltimbocca ja perunakaprismurskaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Saltimboccaa broilerista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X