
Salviapasta
Salviapasta valmistuu sulatetusta voista, sitruunasta ja salviasta. Uppopaistetut salvian lehdet ovat kuin sipsejä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Uppopaistetut salvianlehdet
- 10 salvianlehteä
- 3 dl rypsiöljyä
Salviapasta
- 350 g tagliatellepastaa
- 150 g voita
- 2 salvianlehtioksaa varsineen
- 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
Lisäksi
- 50 g parmensaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Salviapasta valmistuu helposti näin:
- Kuumenna kahden litran kattilassa kolme desiä öljyä 180-asteiseksi. Nosta kymmenen salvian lehteä yksitellen kuumaan öljyyn muutamaksi sekunniksi. Nosta lehdet reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan.
- Laita 350 grammaa tagliatellepastaa kiehumaan.
- Sulata 150 grammaa voita pannulla ja lisää kiehuvan voin joukkoon kaksi oksaa salvianlehtiä varsineen, yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu.
- Siivilöi pasta ja kaada se pannulle voikastikkeen joukkoon. Sekoita ja ripottele joukkoon 50 grammaa parmesaanijuustoa raastettuna. Nosta rapeat uppopaistetut salvianlehdet annosten päälle.
Vinkki! Tarjoa salviapasta vihreän salaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2023.
Lue myös Anna.fi: Salviavoipasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Salviapasta