Pasta alfredo
Pasta alfredo vaatii vain kolme raaka-ainetta: voin, kerman ja parmesaanin. Yksinkertaisuudestaan huolimatta klassikkopasta vie kielen. Alfredo di Roma -ravintolassa annos tarjotaan fettuccinen ja kultaisen haarukan kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pasta alfredo
- 400 g fettuccine- tai tagliatellepastaa
- 100 g voita
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 3 dl parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Pasta alfredo tehdään helposti näin:
1. Keitä 400 grammaa fettuccine- tai tagliatellepastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä. Tähän sopii hyvin tuorepasta, jos löydät kylmähyllystä sellaista, nappaa se mukaan.
2. Sulata sata grammaa voita, mutta älä ruskista sitä. Kaada kattilaan kaksi desilitraa kuohukermaa ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon kolme desilitraa raastettua parmesaanijuustoa koko ajan sekoittaen.
3. Siivilöi pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Tarjoa pasta alferdo heti raikkaan vihreän salaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2022.
Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pasta alfredo