Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pasta alfredo

Pasta alfredo vaatii vain kolme raaka-ainetta: voin, kerman ja parmesaanin. Yksinkertaisuudestaan huolimatta klassikkopasta vie kielen. Alfredo di Roma -ravintolassa annos tarjotaan fettuccinen ja kultaisen haarukan kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pasta alfredo

  • 400 g fettuccine- tai tagliatellepastaa
  • 100 g voita
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 3 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Pasta alfredo tehdään helposti näin:

1. Keitä 400 grammaa fettuccine- tai tagliatellepastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä. Tähän sopii hyvin tuorepasta, jos löydät kylmähyllystä sellaista, nappaa se mukaan.

2. Sulata sata grammaa voita, mutta älä ruskista sitä. Kaada kattilaan kaksi desilitraa kuohukermaa ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon kolme desilitraa raastettua parmesaanijuustoa koko ajan sekoittaen.

3. Siivilöi pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Tarjoa pasta alferdo heti raikkaan vihreän salaatin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2022.

Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pasta alfredo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.